Ελλάδα

Αυγοτάραχο, ο “χρυσός” του Μεσολογγίου

Είναι υψηλής διατροφικής αξίας και έχει χαρακτηριστεί ως ο χρυσός του Μεσολογγίου. Πρόκειται για το αυγοτάραχο, ένα προϊόν που προορίζεται κυρίως για τις αγορές του εξωτερικού.

Το αυγοτάραχο είναι στην ουσία τα αβγά του θηλυκού κέφαλου, της «μπάφας» όπως την αποκαλούν στην περιοχή, τα οποία οι ντόπιοι επεξεργάζονται με αλάτι και στη συνέχεια τα εμβαπτίζουν μέσα σε κερί, για να διατηρηθούν αναλλοίωτα.

Το αυγοτάραχο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμο που αποτελείται από ταριχευμένα αβγά ψαριών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προϊόν των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού που κατατάσσεται στα super foods.

Το αυγοτάραχο αναφέρεται ως το χαβιάρι της Ελλάδας και ο χρυσός της λιμνοθάλασσας, είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Έλληνες αλλά και σε άλλους λαούς, κυρίως της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησε άγρια 35χρονο στο Ηράκλειο με δρεπάνι - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης
Ο 32χρονος πρόλαβε να τραυματίσει τον άνδρα σε πρόσωπο και σώμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα
Αστυνομικός
Ένας σοβαρά τραυματίας από άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Ζακύνθου - Πετούσαν καρέκλες και τραπέζια
Το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε μετά στις 21.30 το βράδυ και ξεκίνησε ως φραστικό, μεταξύ δύο ατόμων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πήρε διαστάσεις - Ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος
Περιπολικό
Διαμαρτυρία με πανό υπέρ της Παλαιστίνης από το ΚΚΕ στην Ακρόπολη – «Να σταματήσει η γενοκτονία»
Στα δύο πανό αναγράφεται το σύνθημα στα ελληνικά και στα αγγλικά «Να σταματήσει η γενοκτονία. Καμία συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην Ακρόπολη
10