Ελλάδα

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων σύμφωνα με εγκυκλίους του Μητσοτάκη

Με εγκυκλίους του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει γνωστό ότι πρέπει να αναζητούνται αυτεπάγγελτα πιστοποιητικά -βεβαιώσεις, δικαιολογητικά κλπ, που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3242/04 (ΦΕΚ 102/Α΄) και Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄), αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα τέσσερα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικών πράξεων και αφορούν μονίμους υπαλλήλους και υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Τα πιστοποιητικά των οποίων γίνεται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτη αναζήτηση, είναι τα εξής:

1. Βεβαίωση Προϋπηρεσίας

2. Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών

3. Βεβαίωση/Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης ή Πιστοποιητικό Υπαλληλικής Ιδιότητας

4. Βεβαίωση αποδοχών/μισθοδοσίας

Επίσης, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα έξι πιστοποιητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

1. Πιστοποιητικό γέννησης

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Πιστοποιητικό εγγραφής ανδρών στα μητρώα αρρένων

4. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γέννησης

5. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γάμου

6. Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης θανάτου

Ακόμη, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα το αντίγραφο ποινικού μητρώου καθώς και άλλα 11 δικαιολογητικά αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας.

Τέλος, αναζητούνται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιος για τους προϊσταμένους στους ΟΤΑ

ΟΓΑ: Δόσεις από 20 ευρώ για όσους χρωστούν – Όλη η εγκύκλιος

Οδηγίες για τη διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας που μπήκαν σε διαθεσιμότητα

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1
Ένας 21χρονος δολοφόνησε την 52χρονη μητέρα του στη Λάρισα - Προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα με τον ξάδερφό του
Οι δράστες τύλιξαν την γυναίκα σε ένα πάπλωμα για να την βγάλουν από το σπίτι, όταν τους είδε κάποιος γείτονας και ειδοποίησε την Αστυνομία
Δολοφονία Λάρισα 16
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα