Ελλάδα

Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν θα διευκολύνουν την πρόσβαση ΑμεΑ

Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας (ΑμεΑ) αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Πιέζει στενά η Ε.Ε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο θέμα της προσβασιμότητας φαίνεται ότι υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ), αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει, από το 2020, κτίρια δημόσια και ιδιωτικά που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ, θα θεωρούνται αυθαίρετα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 13χρονης που έπεσε από τον 5ο όροφο στην Θεσσαλονίκη - «Θα κάνει χειρουργείο, χτύπησε τη σπονδυλική στήλη»
Βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, δείχνει την 13χρονη πάνω στο φορείο, να φέρει πολλαπλά κατάγματα και να μεταφέρεται εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
Η πρασιά που έπεσε η 13χρονη
Κατήγγειλαν γνωστό κομμωτή ότι «ξάφρισε» ακριβά αξεσουάρ από ιταλικό οίκο μόδας στη Μύκονο – Το newsit.gr αποκαλύπτει την ακριβή καταγραφή από το δελτίο συμβάντων
Φέρεται να άρπαξε ένα ακριβό φυλαχτό και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου - Τον πρόδωσε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 7