Δευτέρα, 26 Φεβ.
14oC Αθήνα

ΔΕΗ: Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα

Μάνδρα ΔΕΗ

Στο πλευρό των κατοίκων στη Μάνδρα, τη Μαγούλας και τη Νέα Πέραμο, των περιοχών που “πνίγηκαν” από την καταστροφική πλημμύρα της Τετάρτηα (15.11.2017) στέκεται και η ΔΕΗ.

Γι’ αυτό και ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Η ΔΕΗ αποφάσισε να αναστείλει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τις διακοπές ρεύματος για τους κατοίκους σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο.

Παράλληλα, θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις για την εξόφληση των οφειλών.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της χθεσινής πλημμύρας, που έπληξε τη Μάνδρα, τη Ν. Πέραμο και τη Μαγούλα.

Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης συμπαράστασης στους κατοίκους που επλήγησαν, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε, να γίνουν σχετικές ρυθμίσεις για την εξόφληση των οφειλών τους και να ανασταλούν οι διακοπές της ηλεκτροδότησης στoυς δοκιμαζόμενους Δήμους μέχρι το τέλος του 2017.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή

Τηλεφωνική γραμμή (213-2147513) έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σε αυτή οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα από την κακοκαιρία. Θα γίνεται, επίσης καταγραφή αιτημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο συγκεκριμένο κέντρο που θα λειτουργεί στην ΚΕΔΕ, έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Τα αιτήματα και τα προβλήματα που θα επισημαίνονται, θα προωθούνται στους κατάλληλους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

Ανοιχτά ως τις 23:00 τα φαρμακεία

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00. Οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Σήμερα, κλιμάκιο του ΦΣΑ μεταβαίνει στην Μάνδρας Αττικής. Θα κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία της Δυτικής Αττικής

Με απόφαση της Περιφέρειας δεν θα ανοίξουν αύριο ΟΛΑ τα σχολεία στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Κλειστά τα Ειρηνοδικεία

Αναστέλλεται -με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή- έως και την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ακόμη ότι «λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή έως και αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των δικών και εν γένει την απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, επιβάλλεται η κατανόηση και η παροχή κάθε διευκόλυνσης προς τους πληγέντες διαδίκους εκ μέρους όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις