ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς – Πότε έρχονται οι αυξήσεις στο ρεύμα

– Αυξήσεις φέρνει άμεσα η ΔΕΗ στους λογαριασμούς
– Το νέο σύστημα ανάλογα με τις τιμές των ρύπων
– Όλες οι πληροφορίες για το πότε αυξάνεται το ρεύμα

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και η εκτόξευση των τιμών των ρύπων στο Χρηματιστήριο της ενέργειας, αναγκάζει την ΔΕΗ σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας να υιοθετήσουν την επιβολή ρήτρας CO2, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα φέρει μεγάλες αυξήσεις για τους καταναλωτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο, που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε αφήσει ορθάνοιχτο το θέμα λέγοντας, ότι «θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αύξησης των τιμών στους ρύπους».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έκανε την σχετική εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο και φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά με το νέο σύστημα, θα προβλέπονται αυξομειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή όταν οι τιμές των ρύπων αυξάνονται, θα αυξάνονται ανάλογα και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το αντίθετο θα συμβαίνει εφόσον οι τιμές των ρύπων μειώνονται. Επί του παρόντος βέβαια μόνο αυξήσεις και μάλιστα σημαντικές είναι ορατές, αφού οι τιμές των δικαιωμάτων άνθρακα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

Το υπουργείο πάντως υπάρχουν σκέψεις να δοθεί κάποιο bonus στους καταναλωτές και εξετάζεται η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Τα ληξιπρόθεσμα

Να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ ανέρχονται στο ποσό των 2,4 δισ ευρώ, και αν συνυπολογίσει κανείς τα 3,7 δισ που είναι το καθαρό χρέος της επιχειρήσεις, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση της επιχείρησης είναι στο «κόκκινο» και δεν μπορεί να απορροφήσει το υψηλό κόστος από τους ρύπους.

Του Θανάση Παπαδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Δημόπουλος: Δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown (video)

Δημόπουλος: Δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown (video)

Πολύ δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας. Ειδικοί σημειώνουν πως ακόμα... δεν πρέπει να περιμένουμε χαλάρωση των αυστηρών μέτρων. Ανησυχούν οι μεταλλάξεις που είναι η κύρια αιτία του τρίτου κύματος.
Σεισμός στην Ελασσόνα: «Αγώνας» για να στεγαστούν οι κάτοικοι – Διαρκείς μετασεισμοί

Σεισμός στην Ελασσόνα: «Αγώνας» για να στεγαστούν οι κάτοικοι – Διαρκείς μετασεισμοί

Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειάς Θεσσαλίας ... Διαβάστε περισσότερα
Lockdown: Ένας χρόνος… «μαρτύριο» – Πως βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο την πανδημία

Lockdown: Ένας χρόνος… «μαρτύριο» – Πως βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο την πανδημία

Ένας χρόνος από την επιβολή του πρώτου lockdown στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2020. Εργαζόμενοι σε εστίαση, λιανεμπόριο, νοσοκομεία, σχολεία περιγράφουν το πως ζουν το «μαρτύριο» της πανδημίας. Κραυγή αγωνίας για τεράστια σωματική και ψυχολογική κόπωση.
Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική ... Διαβάστε περισσότερα
Βασιλακόπουλος:  «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

Βασιλακόπουλος: «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

“Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες. Δεν υπάρχει συνωστισμός που είναι ασφαλής, για πολιτικούς ... Διαβάστε περισσότερα