Ελλάδα

Δείτε τις νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης (συνολικού μήκους 8χλμ), και την κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό.

Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χλμ, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009, περικόπτεται ως μη αποδεκτό περιβαλλοντικά.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης (συνολικού μήκους 8χλμ), και την κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, απ’ όπου θα διέρχεται νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το συγκεκριμένο τμήμα με την Αττική οδό στο Κορωπί, μήκους περίπου 14 χλμ. ‘Ετσι θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων των νότιων περιοχών του λεκανοπεδίου στο αεροδρόμιο.

Η μελέτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.

Εξάλλου, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή της λεωφόρου Κύμης, τη σύνδεση δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Τέλος, σε περίπου δυο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δυο εθνικές οδούς πρακάμπτοντας στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μάχη» για τη ζωή δίνει πέντε ημερών βρέφος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης
«Το μωρό ταξίδεψε από τη Ρόδο με το αεροσκάφος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο» αναφέρει ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
πόδια μωρού
«Δεν υπήρχε lane assist» λέει δικηγόρος της εταιρείας ενοικίασης του μοιραίου βαν που ενεπλάκη στο τροχαίο στη Ρουμανία
Σύμφωνα με τον Αντώνη Ξυλουργίδη, στο βαν που νοίκιασε ο οδηγός προκειμένου να ταξιδέψει οδικώς στη Γαλλία για να δει την αγαπημένη του ομάδα αντιμέτωπη με την Λυών, δεν υπήρχε lane assist
Το τροχαίο δυστύχαημα των οπαδών του ΠΑΟΚ
8