Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας περιμένουν στα συρτάρια των υπουργών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Γρήγορα μέτρα αναπτυξιακά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο τον Μάρτιο του 2016 για να επιχειρήσουμε να θέσουμε σε κίνηση την οικονομία.Δεν μπορούμε να περιμένουμε αδρανείς ως τότε. Δεν το αντέχει η οικονομία, δεν το αντέχουν οι πολίτες, δεν το αντέχουν οι επιχειρήσεις.

Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί να είναι η ενδεικνυόμενη λύση, αλλά ως τότε μπορούν να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις που κινούνται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση και λογική.
Για παράδειγμα θα μπορούσαν οι υπουργοί να βάλουν επιτέλους την υπογραφή τους και να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις που λιμνάζουν στα γραφεία τους ή στα γραφεία γενικών γραμματέων, συμβούλων ή άλλων μανδαρίνουν της δημόσιας διοίκησης που δεν έχουν μάθει πόσο κακό κάνουν με τη γραφειοκρατική αντίληψη και τη λογική που εμφορούνται.
Σήμερα που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και η ύφεση μας απειλεί, με μία υπουργική υπογραφή θα μπορούςαν να προωθηθούν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Είναι η λύση στο πρόβλημα; ¨Οχι. Είναι όμως μία ανάσα προς τη σωστή κατεύθυνση, μία ανάσα για την οικονομία και προπαντός για τις χιλιάδες των ανθρώπων πό θα βρουν εργασία.
Αφήνουμε στο πλάι τις ευεργετικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα, στην ψυχολογία, στα μηνύματα που στέλνονται σε πολίτες και επιχειρήσεις και τα οποία είναι ικανά να τροφοδοτήσουν με θετικές δυνάμεις και ενέργεια την οικονομική δραστηριότητα.
Κύριοι υπουργοί και προπαντός κύριε Τσίπρα ξεχάστε τον κρατισμό, ιδίως όταν το κράτος είναι τόσο διεφθαρμένο και ανίκανο, απαλλαγείτε από γραφειοκρατικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις και δώστε δυνατότητες και ευκαιρίες στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Οποιες και αν είναι αυτές. Θα σας θυμίσω τη ρήση του Τσού Εν Λάι ´ άσπρη γάτα, μαύρη γάτα σημασία έχει να πιάνει ποντίκια¨ . Και η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από πολλές γάτες και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Χτες θα λέγαμε αν αυτό ήταν εφικτό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε