Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Δερμιτζάκης: Απέτυχαν τα μέτρα, πρέπει να χαλαρώσει το lockdown

Δερμιτζάκης: Απέτυχαν τα μέτρα, πρέπει να χαλαρώσει το lockdown

Άσχημη είναι η κατάσταση με τν εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος, σύμφωνα μετα όσα αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος προτείνει χαλάρωση του lockdown.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η χώρα μας δεν πάει καλά στην διαχείριση της πανδημίας, και πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί φέρνουν επί της ουσίας αντίθετα αποτελέσματα. 

click4more: Lockdown ίσως και μετά τις 22 Μαρτίου – Οι στόχοι που μπαίνουν για το λιανεμπόριο και την εστίαση

«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως clickaway, εστίαση με χώρους έξω και σχολεία με πολλά τεστ. 

«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε. Υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι είτε ένα πολύ ιχυρό lockdown δύο εβδομάδων είτε άνοιγμα δραστηριοτήτων και εφαρμογή ενός εναλλακτικού πλάνου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις