Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Διακοπές στα Κουφονήσια: Όσα θέλεις να ξέρεις αν πας πρώτη φορά

Διακοπές στα Κουφονήσια: Όσα θέλεις να ξέρεις αν πας πρώτη φορά

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία… Τα Κουφονήσια είναι πια από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς των Κυκλάδων. Ο τουρισμός άνθισε στο νησί την τελευταία δεκαετία καθιστώντας το ένα από τα πρώτα νησιά σε επισκεψιμότητα σε όλο το Αιγαίο.

Αν και οι επισκέπτες τους αυξάνονται γεωμετρικά με τα χρόνια, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη φυσική τους ομορφιά.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κουφονησίων, αποτελείται από το Άνω και Κάτω Κουφονήσι και ανήκει στις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Τα δύο Κουφονήσια χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μέτρων.

Σημειώστε πως στο Πάνω Κουφονήσι βρίσκεται το λιμάνι, η Χώρα και οι περισσότερες πανέμορφες παραλίες. Γεωγραφικά, τα δύο μικρά νησάκια βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και βορειοδυτικά της Αμοργού.

Το οδικό δίκτυο που έχει άσφαλτο στα Κουφονήσια είναι μικρό και ακόμα πιο μικρές είναι οι αποστάσεις, επομένως δεν είναι απαραίτητο να έχετε μεταφορικό μέσο.

Επιπλέον, όλες οι διαδρομές καλύπτονται με τα πόδια, με καΐκια προς τις παραλίες και με ενοικιαζόμενα ποδήλατα.

Τα Κουφονήσια κατοικούνται αδιάλειπτα από την προϊστορική ακόμα εποχή. Ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή «Επάνω Μύλοι» έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα, ταφικά και άλλα των πρώιμων φάσεων του Κυκλαδικού πολιτισμού. Ίσως το πιο σημαντικό από αυτά, ένα τηγανόσχημο αγγείο με χαραγμένο επάνω του ένα εννιάκτινο αστέρι, φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο της Νάξου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις