Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαμαρτυρία στη Βουλή για τους καλόγερους – Έδειραν γυναίκα που δεν ήθελε την Χρυσή Αυγή [pics, vids]

Διαμαρτυρία στη Βουλή για τους καλόγερους – Έδειραν γυναίκα που δεν ήθελε την Χρυσή Αυγή [pics, vids]

– Έδειραν γυναίκα που φώναζε για να φύγουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την διαμαρτυρία για τους καλόγερους
– Ένταση και πριν από την συγκέντρωση με ΑΕΚτζήδες
– Κρέμασαν πανό έξω από τη Βουλή και τα ΜΑΤ αντέδρασαν
– Διαδηλώνουν ενάντια στην δικαστική απόφαση που στέλνει στη φυλακή δυο καλόγερους για επεισόδια με μολότοφ

Ο κακός χαμός επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (01.02.2017) έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δικαστική απόφαση για τους δυο καλόγερους της Μονής Εσφιγμένου για επιθέσεις με μολότοφ. Στη διαδήλωση το “παρών” έδωσαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κάτι που έκανε μία γυναίκα να αντιδράσει και να φωνάζει να φύγουν.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε σε κάποιους… που έδειραν την γυναίκα. Εκείνη, όπως βλέπετε στο βίντεο του Newsit φώναζε: “Βοήθεια, με απαγάγουν”. Η κατάσταση ηρέμησε όταν επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι ενώ η γυναίκα ρωτούσε την αστυνομικό που ήταν στο σημείο: “Γιατί τους άφησες να με πάρουν;”. Λίγο αργότερα, την ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε.

Νωρίτερα, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα 20 με 30 μέλη της Original 21 ανέβηκαν τις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανέβασαν πανό που έγραφε: “Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου”.

Την ώρα που οι διαμαρτυρόμενοι κατέβαιναν τα σκαλιά, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο. Όπως βλέπετε στο βίντεο του Newsit, σταμάτησαν τα μέλη της Original 21 και τους πήραν το πανό.

Ακολούθησε κυνηγητό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαμαρτυρόμενους. Τα ΜΑΤ “απομόνωσαν” δυο άτομα, τα οποία στην συνέχεια άφησαν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30, ενώ το “παρών” έδωσαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ο Γιάννης Λαγός περπάτησε ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους κρατώντας ένα κεράκι αναμμένο και φωνάζοντας: “20 χρόνια φυλακή. Οι κουκουλοφόροι δεν τρέχει, δεν κάνουν τίποτα. Έτσι;”.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το δικαστήριο… έκρινε το φυσικό αυτουργό της επίθεση ένοχο για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου η οποία εξέδωσε ανακοίνωση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε