Ελλάδα

Διατροφική βόμβα – 3 ως 5 χρόνια το πρόβλημα από την πετρελαιοκηλίδα

Είναι άλλο οι ακτές και το κολύμπι και άλλο η διατροφή, λένε οι ειδικοί. Η πετρελαιοκηλίδα μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ ήρθε για να μείνει... χρόνια στο πιάτο μας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ψάρια και οστρακοειδή ήδη έχουν αρχίσει να έχουν πρόβλημα πετρελαιοκηλίδα.

Η θάλασσα σε κάποια σημεία “ξεβράζει” νεκρά ψάρια, ενώ όπως εξηγούν οι ειδικοί γρήγορα το πετρέλαιο θα “γαλακτοποιηθεί” και θα περάσει στον οργανισμό των ψαριών και των οστρακοειδών.

Πετρελαιοκηλίδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ακόμη και εάν δεν γίνει χρήση διασκορπιστικών για την πετρελαιοκηλίδα οι υδρογονάνθρακες και τα βαρέα μέταλλα εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Δεν είναι μόνο όμως η απευθείας κατανάλωση ψαριών και οστρακοειδών, ακόμη και η δημιουργεία ιχθυάλευρων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε λίγο θα αρχίσουν ως και τα κοτόπουλα (που τρώνε ιχθυάλευρα) να μυρίζουν πετρέλαιο!

Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα μπορεί οι παραλίες να θεωρηθούν του χρόνου ασφαλείς για κολύμπι τα οικοσυστήματα και ειδικά τα αλιεύματα θα χρειαστούν 3 ως 5 χρόνια.

Καμία απάντηση από την πολιτεία

Την ίδια ώρα όμως η επίσημη πολιτεία δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, ούτε στους καταναλωτές, ούτε και στους ψαράδες.

Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα που μπορούν και που όχι οι ψαράδες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά στην επίσημη οδηγία ο υπουργός είπε ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας, ωστόσο δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Υπήρχε καλώδιο μέσα στο νερό, ίσως το χτύπησε ρεύμα» λέει ο θείος του 10χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στις Σέρρες
Συνελήφθη η μητέρα του 10χρονου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ άνθρωποι από τον καταυλισμό κατήγγειλαν ιδιοκτήτη σπιτιού για ρευματοκλοπή και ότι περνούσε καλώδιο μέσα από το αρδευτικό κανάλι
Σέρρες
Ο 10χρονος που εντοπίστηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι στις Σέρρες, αγνοούνταν για ώρες - Η μητέρα του ανησύχησε και ειδοποίησε τις αρχές
Η πολύτεκνη μητέρα του παιδιού καταθέτει στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, ενώ οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό
Σέρρες