Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνιζε και η κατηγορούμενη «παρακολουθούσε» από τον Κορυδαλλό

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνιζε και η κατηγορούμενη «παρακολουθούσε» από τον Κορυδαλλό

Την ώρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου αντλούσε όλα τα ψυχικά της αποθέματα για να φτάσει στην αίθουσα που θα διεξαχθεί η για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020, η δράστις παρότι ήταν κλεισμένη μέσα στο κελί φέρεται να παρακολουθούσε καρέ – καρέ τα όσα διαδραματίζονταν έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να σοκάρεται από την εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που με την ειδική μάσκα περνούσε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της οδού Δέγλερη, η 37χρονη δράστις της επίθεσης με βιτριόλι, φέρεται να έβλεπε μέσα από την τηλεόραση του κελιού της στον Κορυδαλλό τα όσα διαδραματίζονταν. 

Η Έφη παρέμεινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου όλο το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από το σθένος και τη δύναμη της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην 35χρονη, σήμερα, Ιωάννα, σε καμία στιγμή δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα ούτε και ζήτησε κάτι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Η γυναίκα που με την επίθεση με το βιτριόλι στις 20 Μαΐου του 2020 σόκαρε το πανελλήνιο, μεταφέρθηκε για τη δίκη από τις φυλακές της Θήβας στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού την περασμένη Παρασκευή. 

Από την ημέρα που έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού η 37χρονη είναι ήρεμη. Λόγω του κορονοϊού δεν εντάχθηκε στο γενικό πληθυσμό της φυλακής. Τοποθετήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο κελί, στο οποίο «φιλοξενούνται» όσα άτομα μπαίνουν στη φυλακή. Στο κελί αυτό υπάρχει και τηλεόραση, μέσα από την οποία πληροφορήθηκε για όσα διαδραματίστηκαν χθες τόσο στο δικαστήριο, αλλά και τι επακολούθησε.

Στον Κορυδαλλό θα μείνει για έξι ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει και πάλι στον Ελαιώνα Θηβών.  

Αν και οι πληροφορίες από τα κοντινά της πρόσωπα έλεγαν ότι θα παραστεί στην πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, εκείνη είχε άλλη άποψη.

Είτε την τελευταία στιγμή, είτε λίγα 24ώρα νωρίτερα εξουσιοδότησε το δικηγόρο της για όλες τις διαδικασίες, καθώς αποφάσισε να μην αντικρύσει την Ιωάννα, τη νέα γυναίκα που «έλουσε» με βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα. 

Κατά την παραμονή της στον Κορυδαλλό έχει τη δυνατότητα να κάνει τηλεφωνήματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Μαρίνος Αλειφέρης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις