Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο κόσμος έξω από το δικαστήριο μου έδωσε κουράγιο»

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο κόσμος έξω από το δικαστήριο μου έδωσε κουράγιο»

Για το πώς αισθάνεται τώρα που έχει αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι, μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Ο κόσμος μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα», αναφέρει – μεταξύ άλλων – το θύμα. 

«Τα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα, όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά και από άγνωστο κόσμο που δεν γνωρίζω καν, με συγκίνησαν τόσο πολύ. Ο κόσμος που είδα έξω από το δικαστήριο που έφτασε για να μου συμπαρασταθεί, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στον ΑΝΤ1.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Λύτρας: Μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε “πρόσεχε με”

«Όφειλε να ήταν εκεί και ήταν», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (16/9) στον ΣΚΑΪ. «Η Ιωάννα κρατούσε το χέρι μου σαν μικρό παιδί και είπε 2-3 φορές πρόσεχε με, πρόσεχε με» σημείωσε. 

«Χτες η Ιωάννα ήταν πανέμορφη, έλαμπε, ακτινοβολούσε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως δεν θα ξεχάσει την στιγμή που χειροκροτούσε ο κόσμος με την άφιξη της.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Click4more: Επίθεση με βιτριόλι: Παρούσα σε κάθε συνεδρίαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Τα απρόοπτα και η απουσία

«Η Ιωάννα ένοιωσε ανακούφιση»

Μιλώντας αργότερα στον ΑΝΤ1 για την πρώτη μέρα στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της Ιωάννας σημείωσε ότι η ίδια ένοιωσε ανακούφιση. Σημείωσε επίσης ότι πολλοί αναγνωρίσιμοι άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει τόσο με την Ιωάννα, όσο και με τον ίδιο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ αυτών, όπως αποκάλυψε ο κ. Λύτρας, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Λύτρα να συναντηθεί με την Ιωάννα. 

Σημείωσε δε ότι είχε συζητήσει με την Ιωάννα το ενδεχόμενο να μην εμφανιστεί η κατηγορουμένη στο δικαστήριο, ενώ εκτίμησε ότι ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θα παραστεί. «Η κατηγορούμενη δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη ούτε με την Ιωάννα, ούτε με του δικαστές. Νομίζω ότι επέδειξε ασέβεια με το να μην παρουσιαστεί» είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Tρόμαξε με τους δημοσιογράφους»

Η Ιωάννα, όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τρόμαξε με τη στάση των δημοσιογράφων έξω από το δικαστήριο. «Φοβήθηκε και τρομοκρατήθηκε, πάρα λίγο να ποδοπατηθεί. Μου κράταγε το χέρι και μου έλεγε “πρόσεχε, πρόσεχε”», ανέφερε.

«Σέβομαι ότι και οι δημοσιογράφοι κάνουν μια δύσκολη δουλειά και τρέχουν ποιος θα βγάλει την καλύτερη είδηση ή μια ατάκα, αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά κανέναν. Με έπιασαν όλοι και μου ζήτησαν να μεταφέρω μια “συγγνώμη” στην Ιωάννα, και στην έξοδο ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα», δήλωσε.  Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η Ιωάννα ένοιωσε ανακούφιση μόλις ολοκληρώθηκε η χθεσινή διαδικασία, λέγοντας πως «για πρώτη φορά βρέθηκε με τόσο πολύ κόσμο και δέχθηκε τόσα πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Βγήκε ακόμη πιο δυνατή».

Νέο ραντεβού στις 30 Σεπτεμβρίου 

Το νέο ραντεβού της Ιωάννας Παλιοσπύρου με δικαστές και ενόρκους ορίστηκε σε δεκαπέντε ημέρες, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα 1 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Τότε θα αρχίσει, επί της ουσίας, η δίκη για την επίθεση σε βάρος της βιτριόλι αλλά κανείς δεν ξέρει αν η δράστις θα αποφασίσει αυτή τη φορά να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα…

Το δικαστήριο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί αναδιάταξη στη σειρά των μαρτύρων και η Ιωάννα Παλιοσπύρου από 6η στον κατάλογο να καταθέσει πρώτη ως η πιο κρίσιμη και σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση για την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις