Ελλάδα

Δικηγόροι: Nα λειτουργήσουν όλα τα δικαστήρια άμεσα

Την άμεση λειτουργία των δικαστηρίων ζητάει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι τονίζουν ότι η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών όπως καταγράφεται επιβάλλει άμεσα την πλήρη λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των διαδικασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής: «Η λειτουργία των Δικαστηρίων αποτελεί βασική κρατική λειτουργία και χαρακτηρίζει μια δημοκρατική Πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου.

Πάγια θέση του Δικηγορικού Σώματος είναι η πλήρης και διαρκής λειτουργία των Δικαστηρίων για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δικαστική προστασία και τη ρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, όπου απαιτείται.

Η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, όπως καταγράφεται, επιβάλλει άμεσα την πλήρη λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των διαδικασιών.

Δεν νοείται, πλέον, μερική λειτουργία των δικαστηρίων, όταν έχουν αρθεί οι περιορισμοί σε βασικούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας (λιανεμπόριο, κομμωτήρια, σχολεία κ.λπ.), όπου κατά τεκμήριο υφίσταται κίνδυνος υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Άλλωστε, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα Δικαστήρια, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, με ευθύνη των διοικήσεών τους και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεν έχουν αποτελέσει χώρους αυξημένης διάδοσης του κορονοϊού.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην πλήρη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Χώρας, τηρουμένων των υγειονομικών κανόνων και των δικονομικών προνοιών, ούτως ώστε να επανέλθουμε ομαλά στην κανονικότητα, και να μην απολεσθούν δικαιώματα, κατά το πρότυπο της επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων τον Ιούνιο του 2020», τονίζεται στην ανακοίνωση των δικηγόρων όλης της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
26
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
46