Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Εισαγγελική παραγγελία για «απαιτούμενη ιατρική βοήθεια» στον απεργό πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας

Εισαγγελική παρέμβαση, μετά από αίτημα των γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας, για τον Δημήτρη  Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, παραγγέλλεται η χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του καταδικασμένου για δολοφονίες της 17Ν, απεργού πείνας.

Μετά από τις χθεσινές εξελίξεις, όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρεθεί και ο ορός ενυδάτωσης, οι γιατροί φέρεται να προχώρησαν σε αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές Λαμίας.

Όντως, σήμερα, Τρίτη (23.02.2021) η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας παρήγγειλε τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας.

Να ληφθούν, δηλαδή όλα τα μέτρα ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής με στόχο να κρατηθεί ο απεργός πείνας στη ζωή και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίας όταν και εφόσον χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, διαβεβαίωσαν τη δικηγόρο του ότι προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει μόνος του την απεργία πείνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για αποκατάστασή του.

Νωρίτερα, εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κυκλοφόρησε η είδηση πως οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν την αναγκαστική σίτιση του κρατουμένου, ωστόσο μετά από τις απαραίτητες διευκρινίσεις αποσαφηνίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας βρίσκει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στην 47η ημέρα απεργία πείνας στο νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται.

Είχε προηγηθεί έγγραφο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, Επιμελητή Α’ Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ», όπως αναφέρει η εισαγγελική διάταξη.

Με βάση αυτά περιγράφεται από την εισαγγελία ανάμεσα σε άλλα, «ότι ο Δημήτριος Κουφοντίνας του Κωνσταντίνου, κρατούμενος του καταστήματος κράτησης Δομοκού, από 8-1-2021 κατήλθε σε απεργία πείνας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ήδη από τις απογευματινές ώρες της 22-2-2021 δηλώνει και απεργός δίψας, αρνούμενος τη χορήγηση υγρών και λοιπής φαρμακευτικής αγωγής».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις