Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η έφεση κατά του βουλεύματος – «Πρόσω ολοταχώς» για τη δίκη

«Όχι» είπε το δικαστικό συμβούλιο στην έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τον Φεβρουάριο του 2021, δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Το δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο και την παραπομπή ή μη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο νοσοκομείο 17χρονος από κατανάλωση αλκοόλ στον Πειραιά - Χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα, χειροπέδες σε υπεύθυνη καφετέριας
Σύμφωνα με τη μητέρα του, οι δύο άλλοι ανήλικοι που είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο αποχώρησαν πριν την άφιξη των αστυνομικών, καθώς τους παρέλαβαν οι γονείς τους
Αλκοολούχα ποτά
Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κεντρικό Αιγαίο με φρεγάτες και υποβρύχια
Συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, υποβρυχίων, υποβρυχίων καταστροφών καθώς και ιπτάμενα μέσα της Αεροπορίας Ναυτικού
Εντυπωσιακή φωτογραφία από βολή πυροβόλου στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού