Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην φυλακή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα μετά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης με αυτή την δικογραφία θα είχε αφεθεί με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή μετά την μαραθώνια απολογία του ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας και με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας κράτησε τέσσερις ώρες ενώ είχε προηγηθεί ένα θρίλερ μετά την κατάθεση της αίτηση ακυρότητας της προδικασίας η οποία κατατέθηκε από την υπεράσπιση του η οποία τελικά απορρίφθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ο κ. Λιγνάδης τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα κρατηθεί.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.Δημήτρης Λιγνάδης

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει ότι δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή «σκοπός τους ήταν η ηθική μου εξόντωση» και όχι ο εγκλεισμός του στην φυλακή. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρει ωστόσο ότι στην πορεία άλλαξε το σχέδιό τους και στόχο είχαν το κέρδος και έφτιαξαν δυο ιστορίες. Αναφέρεται λεπτομερώς στα πρόσωπα τα οποία τον καταγγέλλουν και στη συνέχεια παραθέτει το βιογραφικό του και το έργο του στο Εθνικό Θέατρο.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει, αρχικά, στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού
«Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία την οδήγησαν στο εγκεφαλικό» λέει ο σύντροφος της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου
«Αυτό ήταν η χαριστική βολή, χτύπησαν πρώτα τα περιστατικά που την στεναχωρούσαν, επί πέντε μήνες και αντί να πάει στην επιτροπή, πήγε στα επείγοντα» λέει ο θείος της 57χρονης καθηγήτριας
Η καθηγήτρια Αγγλικών Σοφία Χρηστίδου που πέθανε από εγκεφαλικό
Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από ανήλικους στα Ιωάννινα - «Πήγε βόλτα και κινδύνευσε να χάσει την όρασή του» λέει η μητέρα του
Πριν από μερικούς μήνες ο 16χρονος που υπέστη ρήξη του δακρυικού σωληναρίου, είχε και πάλι δεχθεί επίθεση από έναν άλλον συνομήλικό του που στο παρελθόν είχε σχέση με το κορίτσι του
16χρονος στα Γιάννενα