Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, ότι οι προσφορές των ενδιαφερόμενων πετρελαϊκών εταιρειών θα υποβληθούν ως τον Μάιο του 2015 (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης) και ακολουθούν τρεις μήνες για την αξιολόγηση των προσφορών και άλλοι 3 μήνες διαπραγματεύσεων. Έτσι το Νοέμβριο του 2015 θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι.

Ο διαγωνισμός αφορά 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα»), έκτασης από 1801 έως 9543 τετραγωνικών χιλιομέτρων που χαράχθηκαν σε περιοχές όπου το βάθος της θάλασσας επιτρέπει τεχνικά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων.

Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στις περιοχές αυτές καθώς και όσα δεδομένα έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς είναι διαθέσιμα σε data rooms για τους επενδυτές που λειτουργούν στην Αθήνα, το Όσλο, τη Σιγκαπούρη και το Χιούστον.

Προηγήθηκε πρόσφατα η δημοσίευση της προκήρυξης για τις περιοχές ‘Αρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου για τις οποίες τα χρονοδιαγράμματα είναι πιο σφιχτά καθώς η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει 3 (και όχι 6) μήνες από τη δημοσίευση. Για τις περιοχές αυτές οι ανάδοχοι θα αναδειχθούν συνεπώς έως τον Αύγουστο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Λιακάδα, ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο – Βροχές σε βόρεια ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά στα δυτικά τους 35 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 27 με 29, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Σεξουαλικά κίνητρα αποκαλύπτουν οι έρευνες για την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Το αίμα στο αυτοκίνητο του ενοικιαστή και οι βιαστικές κινήσεις
Αν το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ανήκει στην άτυχη γυναίκα, τότε εκτιμάται ότι θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη που αγνοείται και ο 43χρονος ενοικιαστής της