Ελλάδα

Δημόσιο: Επαναλειτουργεί με τηλεργασία αύριο Πέμπτη 27/01

Μέσω τηλεργασίας θα επαναλειτουργήσει αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ο Δημόσιος τομέας.

Στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζεται ότι εξαιτίας των προβλημάτων στις μετακινήσεις αποφάσισε την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα που παρέμειναν σε αναστολή τις προηγούμενες ημέρες, υπό συγκεκριμένες παραμέτρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη 27/1/2022:

✓    Συνιστάται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις. Ως εκ τούτου καλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων αρμοδιότητάς τους προκειμένου να μην προβούν σε μετακινήσεις προς την έδρα της εργασίας τους, αλλά και για την υποχρέωσή τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.

✓    Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους θα  θεωρηθεί δικαιολογημένη.

✓    Σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας.

Συνεπώς, παρακαλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την κατάρτιση πλάνου εργασιών για την αυριανή ημέρα, ενημερώνοντας τους υπαλλήλους τους για τον τρόπο παροχής εργασίας τους προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση την τηλεργασία καθώς και για τη δικαιολόγηση της βραδείας προσέλευσής τους. Οι υπάλληλοι καλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως τους αρμόδιους προϊσταμένους προσωπικού σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας προσέλευσης.

Επιπλέον,  παρακαλούνται οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για  την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.             

Τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οργή συγγενών και δικηγόρων στη δίκη της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών - Τέσσερις διακοπές και γιουχαΐσματα
Πολλοί συγγενείς καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς δεν υπήρχαν θέσεις λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας - «Είμαστε σαν τα κοτόπουλα στριμωγμένοι» είπε ο Πάνος Ρούτσι
Δίκη των Τεμπών
ΚΥΣΕΑ: Πέρασαν και τα 5 εξοπλιστικά προγράμματα των 5 δισ. ευρώ – Νέος αρχηγός στο Λιμενικό ο Χρήστος Κοντορουχάς
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν και τα πέντε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επιλέχθηκε και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προσέρχεται στο ΚΥΣΕΑ
Σεισμός: Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε σπίτια στα Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Πάνω από 200 αιτήσεις στον δήμο Δωδώνης
Νέες αιτήσεις για επανεξέταση μετά τους μετασεισμούς - Οι μηχανικοί προχωρούν στην καταγραφή και τον χαρακτηρισμό των κτιρίων που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς
Σπίτι στη Θεσπρωτία μετά τον σεισμό
22 συλλήψεις για απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ – Χειροπέδες σε πρώην παίκτη ριάλιτι, κατηγορούνται και 2 γνωστοί influencers
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο ιδιοκτήτες κέντρων μασάζ και ένας πρώην παίκτης ριάλιτι ενώ κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση και δύο γνωστά μοντέλα
Περιπολικό 9
Αυτό είναι το email που οδήγησε το ελληνικό FBI στη σύλληψη του γκαλερίστα Γιώργου Τσαγκαράκη για τους πλαστούς πίνακες
Ο καταγγέλλων (τα στοιχεία του οποίου ειναι στη διάθεση του newsit.gr) προσεφυγε μαζί με τον γνωστό δικηγορο, εκτιμητή και συλλέκτη έργων τέχνης κ. Στέλιο Γκαρίπη στην 23η ανακρίτρια και κατέθεσαν αίτηση υποστήριξης της κατηγορίας
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης