Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διώξεις εναντίον των συλληφθέντων σε Γαλάτσι και Ν. Ηράκλειο – Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος

Ευελπίδων

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος των 22 συνολικά συλληφθέντων από Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο.

Σε βάρος των 13 συλληφθέντων από το Γαλάτσι ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ πλημμελήματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος της βίας κατά υπαλλήλων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παραβίασης του άρθρου 285 του ΠΚ που αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19, της παράνομης οπλοφορίας, της άρνησης δακτυλοσκόπησης και της στάσης.

click4more Ένταση και χημικά στην Ευελπίδων: «Συναντήθηκαν» χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές

Τα επεισόδια χθες στο Γαλάτσι σημειώθηκαν όταν ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής το 2013.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου.

Και οι δύο συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για 13 Νοεμβρίου 2020 καθώς δεν ήταν παρόντες κρίσιμοι μάρτυρες στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

click4more Αστυνομία: Δεν χτυπήσαμε παιδί στο Γαλάτσι – Μας επιτέθηκαν με κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων αρκετοί εξ αυτών έχουν τραυματιστεί από την συμπλοκή τους με τους αστυνομικούς.

Ποινική δίωξη σε βάρος ακροδεξιών

Κατηγορίες για δύο πλημμελήματα απαγγέλθηκαν σε βάρος των 9 συλληφθέντων από συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο που είχε απαγορευθεί και αφορούσε την επέτειο από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Σε βάρος των 9 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παραβίαση του άρθρου 285 του ΠΚ που αφορά τα μέτρα πρόληψης για τον Covid-19.

Για την δίκη τους, ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις