Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ: Τι λέει ο Κούγιας για την αθώωση του πελάτη του

ΔΙΑΣ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Την ευγνωμοσύνη του για την ελληνική Δικαιοσύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δολοφονηθέντων αστυνομικών ΔΙΑΣ, το 2011 στου Ρέντη, εκφράζει ένας εκ των κατηγορουμένων που αθωώθηκε, μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 08.05.2018, η ετυμηγορία για την στυγερή, διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Η τραγωδία σημειώθηκε το 2011 και ένας εκ των κατηγορουμένων αθωώθηκε.

Η δολοφονία των αστυνομικών ΔΙΑΣ που συγκλόνισε τη χώρα

Πρόκειται για τον Γ.Ε., την υπεράσπιση του οποίου είχε αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας με ανακοίνωσή του, μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του πελάτη του, αλλά και αυτήν της οικογένειας του, προς τον Πρόεδρο και τουςδικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον απήλλαξε. Παράλληλα μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του πελάτη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει

“Όπως είναι γνωστό, πριν από 3 χρόνια και 3 μήνες άρχισε στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό των Ρωσοποντιακής καταγωγής κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία των αειμνήστων αστυνομικών Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών, Παναγιώτη Γλήνια, Γεωργίου Σπαντιδάκη, Ευριπίδη Μητσάκη, Απόστολου Λυμπέριου, Δημητρίου Κανελλόπουλου και Ιωάννη Στράτου, οι οποίες πράξεις έλαβαν χώρα την 1/3/2011 στην διασταύρωση των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στον πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί στις ποινές των δύο φορές ισοβίων για τις ανθρωποκτονίες και των εξήντα έξι ετών καθείρξεως για τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Στον δεύτερο βαθμό το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του Γ. Ε. , ο οποίος εξέτιε την επιβληθείσα σε αυτόν ανωτέρω ποινή.

Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε τον Γ. Ε. τόσο για τις πράξεις των ανθρωποκτονιών όσο και για τις πράξεις των έξι αποπειρών ανθρωποκτονίας.

Ο Γ. Ε., επειδή δεν μπορεί ο ίδιος να δηλώσει το παραμικρό, αφού θα αποφυλακιστεί άμεσα, και παρά το ότι παρέμεινε στις φυλακές, όντας αθώος, επί εφτά χρόνια και τρεις μήνες, μας εξουσιοδότησε να εκφράσουμε την προσωπική του ευγνωμοσύνη, αλλά και την ευγνωμοσύνη της οικογένειας του, προς τον Πρόεδρο και τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου που τον απήλλαξε, αλλά συγχρόνως να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίοι θα περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους με τον πόνο για την απώλεια των παιδιών τους.

Την ίδια συμπαράσταση προς τους συγγενείς των θυμάτων θέλει να εκφράσει και ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξιος Κούγιας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.

Αθήνα, 8/5/2018
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις