Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δολοφονία Φαίης στην Κυψέλη: Παρουσιαζόταν και ως βοηθός δικηγόρου η πολυσυζητημένη σπιτονοικοκυρά – «Έστηνε» γάμους με αλλοδαπούς

Δολοφονία Φαίης στην Κυψέλη: Παρουσιαζόταν και ως βοηθός δικηγόρου η πολυσυζητημένη σπιτονοικοκυρά – «Έστηνε» γάμους με αλλοδαπούς

Νέα στοιχεία βγαίνουν συνέχεια στην επιφάνεια για τα πρόσωπα που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργη στην Κυψέλη και το τελευταίο έχει να κάνει με την σπιτονοικοκυρά της άτυχης κοπέλας, που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με σημερινές αποκαλύψεις της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega η σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την Φαίη Μπακογιώργη (βρέθηκε δολοφονημένη και τυλιγμένη σε μια κουβέρτα κοντά στο εν λόγω σπίτι) στην Κυψέλη παρουσιαζόταν σε γυναίκες με οικονομικά προβλήματα ως βοηθός δικηγόρου και τους έλεγε ότι θα κανονίσει να πάρουν αμοιβή αν παντρευτούν αλλοδαπούς, που ήθελαν να βγάλουν χαρτιά για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Στην εκπομπή παρουσιάστηκε η ληξιαρχική πράξη γάμου του 2020 μεταξύ μίας γυναίκας με έναν αλλοδαπό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σπιτονοικοκυρά παρουσιαζόταν ως βοηθός δικηγόρου κι «ψάρευε» γυναίκες στο δρόμο ή στα δικαστήρια που είχαν οικονομικά προβλήματα και τους έλεγε: «έχω λύση για να βγάλετε χρήματα».

Συγκεκριμένα, η διαδικασία ήταν να πάρει τα έγγραφα των γυναικών και κατόπιν να συνάψει γάμο με αλλοδαπούς με σκοπό να κερδίσουν την «μονιμότητα» στην Ελλάδα. Με την σειρά τους οι γυναίκες κέρδιζαν χρήματα μέσα από την διαδικασία.

 

«Φώναξα 2 φορές την αστυνομία»

Η αστυνομία προχωράει φυσικά την έρευνα για την δολοφονία της 23χρονης στην Κυψέλη, αλλά ερευνά και τις συνθήκες θανάτου μιας 67χρονης που φιλοξενούσε η πολυσυζυτημένη σπιτονοικοκυρά στο ίδιο σπίτι.

Μια σειρά από κατοίκους της περιοχής ανέφεραν για την σπιτονοικοκυρά πως ήταν βίαιη και πως την έβλεπαν να κακομεταχειρίζεται την ηλικιωμένη.

«Φώναξα 2 φορές την αστυνομία. Την  μια άνοιξε η μητέρα της Φαίης, ενώ την άλλη φορά δεν άνοιξαν καν την πόρτα».

Η 67χρονη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή 6 μήνες νωρίτερα από την Φαίη, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια, αλλά μια σειρά από στοιχεία στη συνέχεια, έδειξαν πως και εκείνη υπέφερε στο σπίτι «κολαστήριο» της Κυψέλης.

 

Αρνούνται τις κατηγορίες

Η σπιτονοικοκυρά, η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Όλες αρνούνται ότι σκότωσαν τη Φαίη. Δηλώνουν άγνοια τόσο για τα χτυπήματα που υπήρχαν στο σώμα και υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν της είχαν ζητήσει να επαιτεί ή ότι την ωθούσαν στην πορνεία.

Η ίδια η σπιτονοικοκυρά έχει δηλώσει: «Εργαζόμουν ως συνεργάτης διάφορων δικηγόρων για χάρη των οποίων διεκπεραίωνα διάφορες διαδικαστικές εργασίες που μου ανέθεταν. Ήμουν η ευεργέτης της Φαίης και της οικογένειάς της. Γυρνούσε στο σπίτι χτυπημένη και φοβόταν να μου πει ποιος την χτύπησε. Μια φορά είχε πει ότι την χτύπησε ένας μεθυσμένος Αλβανός στον οποίο κάναμε καταγγελία. Είμαι εξαντλημένη από την φιλοξενία που τους παρέχω».

Ο Αλβανός άνδρας που είχε σχέση με τη Φαίη

Την ίδια ώρα το newsit.gr αποκάλυψε ότι υπάρχει κι ένα πρόσωπο – κλειδί, το οποίο μπορεί να έχει εμπλακεί ακόμα και στη δολοφονία της 23χρονης.

Ο λόγος για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής με τον οποίο η Φαίη φέρεται να είχε σχέση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις