Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Κάλυμνο: Ήχησε το 112 - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Ελλάδα

ΕΔΕ για τις εικόνες ντροπής στα Εξάρχεια και… μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Τρεις μέρες μετά απ’ όσα έγιναν στα Εξάρχεια ύστερα από την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε να γίνει ΕΔΕ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα, σχεδόν που ανακοινωνόταν από την ΕΛ.ΑΣ. η ΕΔΕ για τις καταγγελίες σχετικά με την αστυνομική βία στα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε πως ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός, αλλά ταυτόχρονα έκανε λόγο και για φαρισαϊσμό.

Click4more: Τι απαντά η ΕΛΑΣ στον Δήμο Μούτση για τα περί βασανιστηρίων στο Α.Τ. Εξαρχείων

Ο αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα έγιναν στα Εξάρχεια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται επίσης ότι από το Σάββατο έχουν σταλεί στον Συνήγορο του Πολίτη οι φωτογραφίες και τα video που προκάλεσαν οργή και αντιδράσεις για τη στάση ανδρών των ΜΑΤ.

Επισημαίνεται δε ότι σήμερα (09.12.2019) ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη για να του τονίσει τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και για να ζητήσει την εξέτασή του κατά προτεραιότητα.

exarxeia mat ylo

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει πως «ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα».

Click4more: Στο Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Και σημειώνει πως όταν αυτό συμβαίνει, η αστυνομία, που οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα «έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντως, αφήνει αιχμές και κάνει λόγο για «φαρισαΐσμο» που «ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Δείτε την ανάρτησή του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο ψαράς που απεγκλώβισε 30 ανθρώπους από τη φωτιά στο Ρέθυμνο - «Ακούγονταν εκρήξεις»
Μιλώντας στο Cretalive.gr, ο Νίκος Ματθαιάκης περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που απεγκλώβισε τον κόσμο από την παραλία του Αγίου Παύλου, την ώρα που οι φλόγες περικύκλωσαν την περιοχή
Ρέθυμνο
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Ασώματου – Απεγκλωβισμός 50 ατόμων από την Πρέβελη
«Στο έλεος» της πυρκαγιάς και ο Ασώματος, συνεχίζονται οι προληπτικές εκκενώσεις - Πάνω από 120 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων και νέο μήνυμα του 112
Φωτιά
26
Οδική ασφάλεια: Νέα στρατηγική με αιχμή την τεχνολογία, τις κάμερες και τις παρεμβάσεις στις υποδομές
Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο που συνδυάζει την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την επέκταση των συστημάτων επιτήρησης, έργα οδικής ασφάλειας και νέα ψηφιακά εργαλεία, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
Συνέντευξη Τύπου για την οδική ασφάλεια