Ελλάδα

Εδεσαν στον Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια – Τι αποφασίστηκε για την άρση του καμποτάζ

Συνεχίζεται ο χορός των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ γιά να μην αρθεί το καμποτάζ. Ωστόσο...
κανονικά έδεσαν τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, ανάμεσά τους και το “Zenith”.

 

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους». 

Από την άλλη πλευρά, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Zenith έχει προειδοποιήσει ότι εάν υπάρξει πρόβλημα στον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου ή παρεμποδιστεί η επιβίβαση και αποβίβαση τουριστών, τότε το κρουαζιερόπλοιο θα εγκαταλείψει το λιμάνι του Πειραιά.

Την Δευτέρα θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ. Μετάξύ άλλων προβλέπει 5ετείς συμβάσεις με΄σα στις οποίες θα περιγράφονται οι θέσεις απασχόλησης αλλά και το ενιαίο τέλος που θα καταβάλλεται.
Το τέλος θα καθορίζεται από 2 παράγοντες : α) τον αριθμό των λιμανιών που θα επισκέπτονται και απο την παραμονή τους σε αυτά.

‘Οσον αφορά στους ελληνες εργαζομενους θα ειναι υπο το καθεστώς των εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αποτίμηση για το 2025: Ο πιο ζεστός χρόνος που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα – Λίγα χιόνια και ακραίες βροχές
Οι ελληνικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική κρίση - Ξηρασία και αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ξηρασία
Αναβλήθηκε η δίκη των βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό - Ο αδερφός της κλώτσησε και χαστούκισε κατηγορούμενο
Οι καταδικασμένος σε ισόβια για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης Η.Μ. δε μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών και εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του - Η δίκη πήρε αναβολή για τις 16 Νοεμβρίου 2026
Δίκη για τον βιασμό 12χρονης