Site icon NewsIT
16:04 Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Έδωσε το ΟΚ το Ελεγκτικό Συνέδριο για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το "πράσινο φως" για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η συμφωνία εγκρίθηκε όπως ανέφεραν πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ελευθέριος Βενιζέλος

Μετά τη θετική “απάντηση” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το επόμενο βήμα αφορά στην επίσημη κοινοποίηση του φακέλου στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) και στη συνέχεια να κατατεθεί η επέκταση της σύμβασης στη Βουλή για κύρωση.

Οι πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι παραμένει ο στόχος να ολοκληρωθεί η συναλλαγή φέτος, προκειμένου να εισπραχθεί το τίμημα ύψους 1,115 δισ. ευρώ (1,3 δισ. ευρώ με τον ΦΠΑ).

Προσθέτουν δε, ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ανοίξει τον δρόμο για τον διαγωνισμό πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος τοποθετείται χρονικά εντός του α’ τριμήνου του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version