Ελλάδα

ΕΦΕΤ – Kinder: Επεκτείνει την ανάκληση προϊόντων ανεξαρτήτως παρτίδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαίες οι εξελίξεις και στην χώρα μας με τα προϊόντα της Kinder, μετά το κλείσιμο εργοστασίου της Ferrero στο Βέλγιο.

Κι αυτό καθώς ο ΕΦΕΤ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει πως προχωρά σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων προϊόντων της Kinder στο σύνολό τους κι ανεξαρτήτως παρτίδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτου παρτίδας.

Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε κάθε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό (έκδοση Δελτίων Τύπου είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ. www.efet.gr)».

Δείτε τα εν λόγω προϊόντα

Kinder

Kinder: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στο Βέλγιο μετά τη μόλυνση με σαλμονέλα

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 08.04.2022, ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα!

Η ίδια Υπηρεσία αποδοκίμασε «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Συναγερμός και στην Ελλάδα για την Kinder

Υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη, 06.04.2022, σε αυτόβουλη προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων Kinder στην Ελλάδα που έχουν παραχθεί στο Βέλγιο είχε προχωρήσει η εταιρεία Ferrero.

Όπως τόνιζε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Επίσης διευκρίνιζε ότι «αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα».

Ωστόσο, πλέον, η νέα εξέλιξη είναι πως ανακαλούνται όλα τα προϊόντα που προαναφέρθηκαν ανεξαρτήτως της παρτίδας στην οποία άνηκαν…

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 21 βαθμούς
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν προς το τέλος του εικοσιτετραώρου - Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος – Οι συναντήσεις στη Ρόδο και το σχέδιο διαφυγής στο Ντουμπάι
Εκατοντάδες φωτογραφίες από την παρακολούθηση των μελών της οργάνωσης, η οποία διήρκεσε συνολικά 118 ημέρες, περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες
Φοροδιαφυγή στο «Χωριάτικο»
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Χλιδή με σουίτες, ακριβή νυχτερινή ζωή, business class και πολυτελή γούστα – «Τους χάρισα 50 χιλιάρικα, νομίζεις με νοιάζουν τα λεφτά»
Ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης και η σύντροφός του δήλωναν «regular» πελάτες σε πολυτελή ξενοδοχεία και ζούσαν στη χλιδή χωρίς να λογαριάζουν το κόστος, όπως αποκαλύπτουν οι διάλογοι
Κωνσταντίνος Φιρινίδης 14