Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εφετείο όπως… Πολυτεχνείο! Απίστευτη εικόνα με τις κλούβες σε παράταξη

Εφετείο όπως… Πολυτεχνείο! Απίστευτη εικόνα με τις κλούβες σε παράταξη

Αν μια εικόνα είναι 1.000 λέξεις, αυτή με τις κλούβες της αστυνομίας παρατεταγμένες μπροστά στον Άρειο Πάγο, όπου γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ακριβώς αυτό!

Οι εικόνες με τις κλούβες, στο πλαίσιο των αυστηρότατων μέτρων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, θυμίζουν περισσότερο τις εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Η μια μετά την άλλη, οι κλούβες της αστυνομίας έχουν σταματήσει μπροστά από το Εφετείο, επί της Αλεξάνδρας, με στόχο να «μπλοκάρουν» την είσοδο στο Εφετείο, το οποίο (όπως και η γύρω περιοχή) από τα ξημερώματα έχει μετατραπεί σε… φρούριο!

Δείτε την, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή εικόνα και από ψηλά 

Ελικόπτερα, drones και πάνω από 1.500 αστυνομικοί 

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί σήμερα (07.10.2020) στο Εφετείο για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή. Εκτός από τους χιλιάδες πολίτες, χιλιάδες θα είναι και οι αστυνομικοί, αφού τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από τον Άρειο Πάγο είναι δρακόντεια από πολύ νωρίς το πρωί. 

Ελικόπτερα, drone και αστυνομικοί στις ταράτσες γύρω από το Εφετείο περιλαμβάνουν τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με αφορμή την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. 

Click4more Δίκη Χρυσής Αυγής: Κλειστοί δρόμοι και απαγορεύσεις – Όλα τα μέτρα

Η πρώτη συγκέντρωση ενάντια στην Χρυσή Αυγή έχει προγραμματιστεί στις 08:00, έξω από το Εφετείο και για το λόγο αυτό οι δρόμοι γύρω από το δικαστικό Μέγαρο αλλά και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από τη συμβολή με την Κηφισίας μέχρι και τη Λουκάρεως έχουν κλείσει από τα ξημερώματα. 

Ήδη από χθες (06.10.2020) από το απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό Λουκάρεως αλλά και στους παράλληλους δρόμους που εφάπτονται με το Εφετείο. Μάλιστα γερανοί της Τροχαίας απομάκρυναν οχήματα που οι κάτοχοί τους τα έχουν παρκάρει σ’ αυτά τα σημεία.

Όσον αφορά στα μέτρα της Αστυνομίας θα είναι αυστηρότατα, καθώς πάνω από 1.500 αστυνομικοί θα κληθούν να τα εφαρμόσουν. Διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ (πρώην ΔΕΛΤΑ), παρατηρητές στις ταράτσες, αστυνομικοί της Κρατικής και της Δημόσιας Ασφάλειας και τροχονόμοι θα συμμετέχουν στα μέτρα, έχοντας εντολές για διακριτική παρουσία όσο η κατάσταση κυλά σε ομαλά επίπεδα και αυστηρές εντολές για άμεση επέμβαση, σε περίπτωση επεισοδίων.

Click4more Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εγέρθητι» για 5 ως 15 χρόνια φυλακή – Σήμερα γράφεται ιστορία

Μάλιστα έντονη αστυνομική παρουσία υπάρχει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε δημόσια και κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες δολιοφθοράς.

Πάντως και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ, που άλλωστε έχουν σχεδιάσει τα μέτρα για το Εφετείο, στις συγκεντρώσεις θα υπάρχουν χιλιάδες κόσμου και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η επιστράτευση άνω των 1.500 αστυνομικών ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα που είναι δυνατόν να σημειωθούν, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Όλες οι ειδήσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία που συντάραξε την Ελλάδα

Αυτό είναι το μαχαίρι που έστριψε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς!

Ανατριχιαστικό το βίντεο ντοκουμέντο από τη Χρυσή Αυγή! Η εντολή ήταν: “Ό,τι κινείται σφάζεται”

Μάγδα Φύσσα: “Το παιδί ήταν παγωμένο στον νεκροθάλαμο. Είπα να πέσουμε όλοι πάνω του να τον ζεστάνουμε. Να σηκωθεί…”

Εκλογές 2015 – Μιχαλολιάκος: Διευκρίνισε ότι… αποδέχεται την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις