Ελλάδα

Έγινε Ιταλική η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ολοκληρώθηκε η πώλησή της

Σε Ιταλικά "χέρια" πέρασε και επίσημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A απέκτησε το 100% της εταιρείας έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ιδιωτικοποίηση επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία και πλέον ενισχύονται κι άλλο με την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εργασιών του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας- Ιταλίας, από την πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2026 ευχές μέσα από την καρδιά μας
Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν μεστή σε γεγονότα και η εμπιστοσύνη που δείχνετε στο newsit.gr μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ταχύτητα και εγκυρότητα.
Ales Utouka
Οι αγρότες κάνουν ρεβεγιόν στα μπλόκα: Πρωτοχρονιά με σούβλες, ζεστό κρασί και ζωντανή μουσική – Εντυπωσιακές εικόνες από τη Νίκαια
Οι ψησταριές έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, με τους αγρότες να ψήνουν κοκορέτσια, κοντοσούβλια και αμέτρητα καλαμάκια, ενώ παράλληλα οι αγρότες τραγουδούν ρεμπέτικα
Ρεβεγιόν στα μπλόκα
90