Ελλάδα

Εγνατία: Σοκαριστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά τη φονική καραμπόλα που σκόρπισε το θάνατο

- Τα πρώτα πλάνα από την πολύνεκρη καραμπόλα που βγήκαν στη δημοσιότητα "κόβουν την ανάσα"
- Η νταλίκα φλέγεται, με τα δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα
- Πανικόβλητοι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα οχήματά τους στην Εγνατία Οδό
- Τραυματίες ξαπλωμένοι στο δρόμο με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να τους συνεφέρουν
- Τι λέει ο πραγματογνώμονας για τα αίτια του θλιβερού δυστυχήματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στιγμές μετά την καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας και έστειλε δεκάδες άλλους τραυματισμένους στο νοσοκομείο, μαρτυρούσαν το μέγεθος της τραγωδίας.

Ωστόσο στην επιφάνεια ήρθε και ένα βίντεο, με τις στιγμές που δείχνει να είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. Η νταλίκα φλέγεται, οι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους, οι περαστικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους και όσοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, στέκονται αμήχανα και παρακολουθούν τις εικόνες που συνέθεσαν την ανείπωτη τραγωδία.

Προθεσμία στους δύο συλληφθέντες

Παράλληλα, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, είναι ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της «φονικής» νταλίκας που χθες το πρωί προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα εκτελούνταν έργα, σκορπίζοντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, ανάμεσα στους οποίους και δύο μικρά αδέλφια.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Στο μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.

Εξιτήριο για 9 τραυματίες

Εξιτήριο πήραν εν τω μεταξύ εννέα από τους 30 πολυτραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν χθες στο νοσοκομείο της Βέροιας, μετά το τραγικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίστηκαν στην Ορθοπαιδική και οι έξι στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

“Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική δύο άτομα με κατάγματα στα άκρα, σε καλή κατάσταση είναι και ένας νεαρός που διακομίστηκε στη Χειρουργική Κλινική, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 76χρονου με πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου, ο οποίος χειρουργήθηκε μετά τα μεσάνυχτα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Χειρουργικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρήνος για τους 5 νεκρούς της Εγνατίας – Δεν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα – Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας 

Εγνατία: Κάηκε ζωντανός ενώ μιλούσε με την αδερφή του στο κινητό

Σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας στην Εγνατία

Εγνατία: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας της καραμπόλας που σώθηκε για…20 μέτρα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στο Μεσολόγγι 15χρονος για bullying - Απειλούσε και έβριζε 13χρονο
Σε βάρος του 15χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων με ρατσιστικό κίνητρο, απειλή και εξύβριση, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Μπασκέτα σε προαύλιο σχολείου
Στη Λάρισα το ελληνικό FBI για απάτες και εκβιασμούς από συγκεκριμένη οικογένεια Ρομά, 1 σύλληψη
Πρόκειται για γνωστή και επικίνδυνη οικογένεια Ρομά για την οποία έχουν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες και οι αρχές έχουν συλλάβει ήδη πολλούς από αυτούς σε προηγούμενες επιχειρήσεις
Ελληνικό FBI
Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ
Απαντήσεις και εκτιμήσεις από το φροντιστήριο «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» - Το Σάββατο 6 Ιουνίου αναμένεται να δώσουν το επόμενο μάθημα - Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι Πανελλήνιες ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου 2026
Θρανίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε σε Αγρίνιο και Κοζάνη κατά την επιχείρηση «Θερισμός» – Δήλωναν εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν κάνναβη, χρήματα και καραμπίνες - Τα μέλη της οργάνωσης είχαν είτε συγγενικές είτε επαγγελματικές σχέσεις - Κατηγορούνται για επιδοτήσεις 2,7 εκατ. ευρώ και για φορολογικές παραβάσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε σε Αγρίνιο και Κοζάνη κατά την επιχείρηση «Θερισμός» – Δήλωναν εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο
5