Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγνατία: Αγωνία για τους τραυματίες της φονικής καραμπόλας – Αισιοδοξία για τα δύο παιδιά – Οι μαρτυρίες και τα αναπάντητα ερωτήματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Καθοριστικές οι επόμενες ώρες για τρεις από τους 30 τραυματίες του δυστυχήματος στην Εγνατία
– Τι λένε οι θεράποντες γιατροί για τα δύο μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών που τραυματίστηκαν
– Οδύνη για τους 5 νεκρούς της καραμπόλας – Συντετριμμένοι οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι τους
– Στον εισαγγελέα ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας – Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Ένα 24ωρο μετά τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία και το ενδιαφέρον όλων πέφτει στους τραυματίες αλλά και στα αίτια που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία. Τα δύο μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών πέρασαν ήρεμο βράδυ στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μια 25χρονη Βουλγάρα, που διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, μαζί με άλλα έξι άτομα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, από τα επτά θύματα του χθεσινού δυστυχήματος που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι δύο ήταν νεκροί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας 60χρονος κατέληξε στο χειρουργείο.


Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται ένας 64χρονος κι ένας 22χρονος.

Για τα δύο παιδάκια που νοσηλεύονται στο Γ. Γεννηματάς, ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μετά τη διακομιδή τους υποβλήθηκαν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και εισήχθησαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου πέρασαν ένα ήρεμο βράδυ μαζί με την γιαγιά τους, ενώ νεώτερα για την κατάσταση της υγείας τους θα υπάρχουν τις προσεχείς ώρες, μετά την επίσκεψη των γιατρών.

Η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρύδου, που επισκέφτηκε το πρωί τα δυο παιδιά, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.



Τα 4 ενδεχόμενα που έφεραν την τραγωδία

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που έπεσε χωρίς να φρενάρει πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας υποστηρίζει ότι επί 23 χιλιόμετρα, μετά τα διόδια Πολυμήλου προσπαθούσε να ελέγξει το βαρύ όχι. Τότε είπε του άναψε στο ταμπλό η ένδειξη για πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

Όμως ένα τέτοιο όχημα, που από μόνο του είναι σχεδόν 10 τόνους και μεταφέρει άλλους 19 τόνους φορτίο, δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Πρώτο: Δεν έπιασαν τα φρένα της νταλίκας όπως υποστηρίζει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός. Οι αυτόπτες μάρτυρες άλλωστε υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ότι η νταλίκα δεν φρέναρε ποτέ και έπεσε με ταχύτητα πάνω στα αυτοκίνητα.

Δεύτερο: Ο οδηγός της νταλίκας αποκοιμήθηκε στο τιμόνι εξαιτίας των συνεχόμενων ταξιδιών. Η αστυνομία έχει αφήσει από την πρώτη στιγμή ανοιχτό το ενδεχόμενο

Τρίτο: Ο οδηγός της νταλίκας αφαιρέθηκε και όταν είδε την ουρά των αυτοκινήτων σταματημένων στα έργα, ήταν αργά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει

Τέταρτο: Ο οδηγός της νταλίκας πανικοβλήθηκε. Αν όντως δεν υπήρξε σήμανση όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ίσως ο 39χρονος Ρουμάνος είδε ξαφνικά μπροστά του τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και πανικοβλήθηκε με συνέπεια να μην μπορεί να αντιδράσει.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι φταίει για την τραγωδία με τους πέντε νεκρούς στην Εγνατία – Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία ή η “κακιά η ώρα”; Όλα τα ενδεχόμενα

Θρήνος για τους 5 νεκρούς της Εγνατίας – Δεν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα – Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας

Καραμπόλα με 4 νεκρούς στην Εγνατία Οδό – “Η νταλίκα πετούσε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο” – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες οδηγών που έζησαν τον τρόμο

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό – Νταλίκα – φονιάς έπεσε πάνω σε 40 αυτοκίνητα – Τέσσερις νεκροί, ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός!

Φωτογραφίες σοκ από το σημείο της τραγωδίας στην Εγνατία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε