Ελλάδα

Φωτιά στον Υμηττό: Μέσα στην ταβέρνα που κάηκε ολοσχερώς στον Καρέα

Καταστροφή. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που αντίκρισισαν οι ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας στους πρόποδες του βουνού στον Καρέα. Οι κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε λίγα λεπτά εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί. Γρήγορα έφτασε κοντά στα σπίτια. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στη μάχη για την κατάσβεση των φωτιάς.

Νεύρα, άγχος, απόγνωση. Κόποι μιας ζωής κάηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι τοίχοι μαυρισμένοι. Η μυρωδιά του καμμένου παντού. Στάχτη και αποκαΐδια. Θλίψη και απόγνωστη.

Οι εικόνες στο εσωτερικό της ταβέρνας που κάηκε ολοσχερώς, ενός από τα κτίσματα που παραδόθηκαν στο έλεος της πύρινης λαίλαπας, δεν μπορούν εύκολα να περιγραφούν. Δεν ήταν η μοναδική απώλεια. Σπίτια υπέστησαν ζημιές, το δάσος δέχτηκε ισχυρότατο πλήγμα και η μάχη για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, συνεχίζεται, καθώς το μέτωπο έχει πια “προχωρήσει” προς τη Βάρη.





ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανήλικος μετέφερε δύο μετανάστες με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη και συνελήφθη
Στο ύψος της Νεάπολης αστυνομικοί, είδαν το τρικάβαλο πατίνι και έκαναν σήμα στον ανήλικο οδηγό να σταματήσει, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη
Πατίνι
Δίκη για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο ΑΤ Ομόνοια: Αρνήθηκαν την κατηγορία οι τρεις αστυνομικοί – «Ήταν συναινετική σεξουαλική πράξη»
«Ήταν λάθος, αν και συναινετικό...Δεν την πίεσα, δεν ένιωσα καμία απώθηση, δεν κατάλαβα κάποια αντίσταση, αλλιώς δεν θα προχωρούσα» υποστήριξε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους
Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας