Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εικόνες ντροπής στη Μαλακάσα – Μικρά παιδιά ψάχνουν ξύλα για να ζεσταθούν

Εικόνες ντροπής στη Μαλακάσα – Μικρά παιδιά ψάχνουν ξύλα για να ζεσταθούν

– Οι πρόσφυγες στον καταυλισμό έκαψαν λίγες σκηνές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν
– Βρέφη μέσα σε σκηνές που είναι μούσκεμα από το κρύο κλαίνε ασταμάτητα από το κρύο
– Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπροστά σε αυτές τις εικόνες αναφέρει πως κατανοεί το πρόβλημα
– Τις επόμενες ημέρες υπάρχει σχεδιασμός για την τοποθέτηση κοντέινερ, ώστε οι πρόσφυγες να μην ζουν μέσα σε σκηνές
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Το απόλυτο δράμα βιώνουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, καθώς είναι αντιμέτωποι με απάνθρωπες συνθήκες, με μικρά παιδιά να είναι μούσκεμα από τη βροχή και το κρύο να τσακίζει τα σώματά τους.

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μαλακάσα έφυγαν από τον καταυλισμό και βγήκαν στον παράδρομο της Εθνικής, όπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν μερικές από τις σκηνές, οι οποίες ήταν κυριολεκτικά μούσκεμα από τη βροχή των προηγούμενων ημερών.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας δεν υπήρξαν στιγμές έντασης, καθώς οι πρόσφυγες διαδήλωσαν ειρηνικά ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή το ελληνικό κράτος να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην πεθάνουν από το κρύο.

Οι εικόνες που εντόπισε το NewsIt.gr είναι ντροπής, καθώς μικρά παιδιά μέχρι 10 ετών έπαιρναν τα καροτσάκια των μωρών και έτρεχαν γύρω από τον καταυλισμό με σκοπό να βρουν ξύλα και να τα μεταφέρουν στις σκηνές τους, ώστε να τα ανάψουν και να ζεσταθούν.

Ντυμένα με χοντρά ρούχα, τα οποία όμως ήταν μούσκεμα τα μικρά παιδιά των προσφύγων, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ζεσταθούν και να προστατευτούν από το τσουχτερό κρύο. Εικόνες ντροπής, με μωρά παιδιά μέσα σε βρεγμένες σκηνές και μητέρες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα κρατήσουν ζεστά.

Για τις άθλιες εικόνες αυτές το σχόλιο του αρμόδιου υπουργείου ήταν πως κατανοούν το πρόβλημα, κάτι που ακούγεται τουλάχιστον εξοργιστικό για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν τα μικρά τους παιδιά μέσα στο κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναζητά λύσεις έστω και απόψε να μεταφερθούν οι οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες σε ξενοδοχεία, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει η εγκατάσταση κοντέινερ στο σημείο, όπου θα στεγαστούν οι πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ

 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 200 κοντέινερ μέχρι το τέλος της εβδομάδας και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτουν θερμαντικά σώματα, ώστε οι πρόσφυγες να μην είναι αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε