Ελλάδα

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Συγγενείς και φίλοι αλλά, μέλη του “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” αλλά και και πολίτες που ούτε καν τον γνώριζαν βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που με την πράξη του έστειλε το δικό του μήνυμα για την κρίση σε όλους τους πολιτικούς και αφύπνισε πολίτες.

Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί, μετά απο δική του επιθυμία.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική.

Επίσης, διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Αλέκος Αλαβάνος,ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης που μετά το τέλος των επικήδειων είπε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου», αγκαλιά με την κόρη του εκλειπόντος, Έμμυ.

Συγκλονιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λευτέρης Σουχαϊμπ

Διαβάστε
Στις 14.00 το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Αμαύρωσαν με τα επεισόδια τον τόπο της τραγωδίας – Τραυματίστηκε γυναίκα δημοσιογράφος Τόπος προσκυνήματος το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος – “Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια”

“Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ”

“Το ματωμένο μνημείο του Αγνώστου Πολίτη” – ΦΩΤΟ και VIDEO

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Της πάταγε το κεφάλι κάτω, νόμιζε ότι οι κάμερες δεν τη "βλέπουν"» λέει η κόρη της 88χρονης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οικιακή βοηθό στην Κρήτη
«Ήταν μεταμορφωμένος διάολος. Μπροστά μας έκανε την αγία, την αγκάλιαζε, τη φιλούσε, μου έλεγε ”την έχω σαν τη μάνα μου”» λέει η κόρη της ηλικιωμένης για την οικιακή βοηθό
Πλάνα από την κακοποίηση ηλικιωμένης στην Κρήτη
Το συγκινητικό «αντίο» στον σπουδαίο μουσικό Πετρολούκα Χαλκιά με κλαρίνα και παραδοσιακά τραγούδια στη Μητρόπολη Αθηνών
Με παραδοσιακούς ήχους «ντυμένους» με το αγαπημένο του κλαρίνο είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Πετρολούκα Χαλκιά συνάδελφοί του που ανέμεναν τη σορό του έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα
Λαϊκό προσκύνημα 4