Ελλάδα

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί “αστυνομικών – κουκουλοφόρων”

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Σχετική επιστολή με αίτημα για διερεύνηση των καταγγελιών απέστειλε προς την εισαγγελία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι αστυνομικοί ντυμένοι σαν κουκουλοφόροι, συμμετείχαν στα επεισόδια και κυρίως στις επιθέσεις που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την διαδήλωση και ότι μάλιστα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Και κουκουλοφόροι πανηγύριζαν τα ξημερώματα, μετά τα επεισόδια στα οποία έχασε τη ζωή του ο συνδικαλιστής Δημήτρης Κοτζαρίδης.

“Όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες. Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας”, αναφέρει ο κ. Παπουτσής σε ανακοίνωσή του.

“Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω ήδη ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το ΚΚΕ. Η κυρία Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την Κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει”, προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt -Οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου οικοδόμου

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

Φουντώνει άγρια η βεντέτα ανάμεσα στο ΚΚΕ και τους κουκουλοφόρους – Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του κόμματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 22χρονος έχει γενικά περίεργη συμπεριφορά» λέει ο θείος του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Χαλκιδική
«Χτύπησε το κουδούνι, βγήκε ο ανιψιός μου και του επιτέθηκε αμέσως. Ευτυχώς δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά» λέει ο θείος του αστυνομικού
Μηχανή της αστυνομίας
Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον Νίκο Παπαδόπουλο για τους βανδαλισμούς – «Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε»
«Μου κόψανε το μισό μισθό για τα βέβηλα έργα που κατέβασα. Και καλά έκανα που τα κατέβασα, μακάρι να με αξιώσει ο θεός να τα ξανακατεβάσω»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος 15
22χρονος έστησε καρτέρι και μαχαίρωσε αστυνομικό στην Χαλκιδική - «Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον περίμενε»
«Ο 22χρονος είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι ανάμεσά τους, τον περίμενε και στο παρελθόν κάτω από το σπίτι του, 2-3 φορές» λέει κάτοικος της περιοχής
Περιπολικό 1