Σάββατο, 22 Ιουν.
29oC Αθήνα

Εκδρομή στο Γαλαξίδι, έναν πραγματικό παράδεισο μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα

Εκδρομή στο Γαλαξίδι, έναν πραγματικό παράδεισο μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα

Η εκδρομή στο Γαλαξίδι αποτελεί σταθερή αξία και όχι άδικα μιας και μπορείς να πας εύκολα και γρήγορα από την Αθήνα και να περάσεις εκεί είτε μια μέρα είτε και σαββατοκύριακο.

Είναι ο προορισμός που μοιάζει με νησί αλλά δεν χρειάζεται πλοίο και επιπλέον οι ώρες κυλούν ευχάριστα και δε θα καταλάβεις πότε ήρθε η ώρα για να επιστρέψεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Γαλαξίδι είναι πλέον πολύ οργανωμένο για τους επισκέπτες και βρίσκεις ό,τι χρειαστείς για μια ευχάριστη διαμονή. Δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στην Αθήνα…

Χρειάζονται περίπου 2 με 2,5 ώρες για να βρεθείς από κοντά στην αρχαία Οιάνθη (δηλαδή το σημερινό Γαλαξίδι).

Αυτή την πόλη της Φωκίδας, στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας που αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομή και χαλάρωση.

Κάποτε αποτελούσε το πιο ξακουστό εμπορικό λιμάνι της περιοχής, ενώ σήμερα είναι ένας προορισμός δημοφιλής για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Αυτό το ένδοξο παρελθόν θα το καταλάβει και ο επισκέπτης από το πρώτο λεπτό που θα φτάσει εκεί.

Είναι τα αρχοντικά καπετανόσπιτα, οι ολάνθιστες αυλές και τα γραφικά σοκάκια τα οποία μαρτυρούν τις καταβολές που έχει αυτός ο τόπος.

Διαβάστε περισσότερτα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις