Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Έκπτωση 50% στους… νησιώτες αναπληρωτές καθηγητές για να επιστρέψουν σπίτι τους

αναπληρωτές καθηγητές
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όσους αναπληρωτές καθηγητές υπηρέτησαν στα νησιά το σχολικό έτος 2017-2018 και θέλουν να επιστρέψουν στην έδρα τους, παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας από 21/6 έως και 30/6.

Τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Παιδείας ολοκληρώνοντας τις δράσεις μέριμνας, που έχουν αναλάβει για τους αναπληρωτές καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρέτησαν στα νησιά το σχολικό έτος 2017-2018, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, φρόντισαν ώστε να «κλείσει» η σχολική χρονιά με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια τόσο των ιδίων, όσο και των οχημάτων τους.

Η έκπτωση για τους αναπληρωτές καθηγητές

Η συγκεκριμένη δράση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε συντονισμένα φέτος, έλαβε χώρα, τόσο κατά το διάστημα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, όσο και για τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Για να λάβουν την έκπτωση πρέπει να προσκομίζουν την πρόσφατη απόφαση απόλυσής τους από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκαν.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη για στήριξη των μετακινήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που πρόκειται να έρθει τις προσεχείς μέρες στη Βουλή.

Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, που υπηρετούν σε όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας, θα έχουν τη δυνατότητα από 1/7/2018 (πιλοτική εφαρμογή σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου) και από 1/1/2019 (καθολική εφαρμογή του μέτρου), να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το νησί που υπηρετούν, θα δικαιούνται, σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, επιδότηση της διαφοράς κόστους, σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις