Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έκρηξη από χειροβομβίδα σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία: «Βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια, είδαμε και μια περόνη»

Έκρηξη από χειροβομβίδα σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία: «Βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια, είδαμε και μια περόνη»

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία, μετά από έκρηξη χειροβομβίδας που άγνωστοι τοποθέτησαν στην πυλωτή. Για το περιστατικό μίλησαν στο newsit.gr κάτοικοι της περιοχής, αναφέροντας ότι πολλοί από αυτούς βγήκαν στα μπαλκόνια τους να δουν τι συμβαίνει. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι προσέγγισαν την πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία και έριξαν στην πυλωτή μια αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, είδα μια λάμψη και μετά μύρισε» λέει στο newsit.gr κάτοικος της περιοχής. 

«Εμείς θεωρήσαμε ότι είναι δυναμιτάκια από πιτσιρίκια», προσθέτει και περιγράφει στο newsit.gr την πρώτη αντίδραση των κατοίκων στην περιοχή:«Βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί».

«Καταλάβαμε με βάση στοιχειά που έδωσε ο γείτονας, είδαμε και μια περόνη κάτω από μια χειροβομβίδα τύπου στρατιωτική» σημειώνει. 

Όπως λέει στο newsit.gr πριν την έκρηξη ακούστηκε ένα γρήγορο μαρσάρισμα, πιθανόν από κάποια μηχανή. «Το διαμέρισμα μου είναι απέναντι από την πολυκατοικία που έβαλαν τη χειροβομβίδα. Εκείνη την ώρα έκλεινα την μπαλκονόπορτα. Ήθελα να μιλήσω στο τηλέφωνο. Μετά ακούστηκε ένα γρήγορο μαρσάρισμα, πιθανός από σκούτερ, μηχανή η οποία αύξησε ταχύτητα»

«Τα αυτοκίνητα έπαθαν υλικές ζημίες. Πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα γιατί εκείνη την ώρα συνήθως βγαίνουν οι γείτονες με τα σκυλάκια τους», καταλήγει.

Μιλώντας στο newsit.gr, άλλος κάτοικος της περιοχής σημειώνει ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα μπορούσε να ήταν ο στόχος των δραστών. «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και είδα σπασμένα τζάμια» περιγράφει. 

Δείτε βίντεο:

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθεί αφενός ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης και αφετέρου να βρεθούν στοιχεία για τους δράστες. Στο πλαίσιο αυτό συλλέγεται υλικό από κάμερες στην περιοχή, καθώς και καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ένας από τους ενοίκους της πολυκατοικίας είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις