Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξαπατούσαν εταιρείες κούριερ και έπαιρναν σχεδόν τζάμπα ακριβά κινητά

Εξαπατούσαν εταιρείες κούριερ και έπαιρναν σχεδόν τζάμπα ακριβά κινητά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Συνελήφθη την Τετάρτη στην Κηφισιά, ένας 56χρονος που κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

O 56χρονος, μαζί με τους συνεργούς του που αναζητούνται, φέρονται να έκαναν από το Μάρτιο συστηματικά απάτες σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρειών ταχυμεταφορών.

Η απάτη βήμα – βήμα

Οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως υποψήφιοι αγοραστές κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας και αφού συμφωνούσαν στην τιμή με τους εκάστοτε πωλητές, κανόνιζαν να τα παραλάβουν πληρώνοντας με αντικαταβολή. Να δώσουν τα λεφτά στην εταιρεία κούριερ δηλαδή

Στην συνέχεια, οι κατηγορούμενοι έστελναν οι ίδιοι ένα ηλεκτρονικό στην εταιρεία κούριερ προσποιούμενοι ότι είναι οι πωλητές των κινητών. Στο μήνυμα έλεγαν ότι ο πελάτης που θα παραλάβει το τηλέφωνο, τελικά θα πρέπει να πληρώσει μικρότερο ποσό ως αντικαταβολή, από αυτό που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Φυσικά το προφίλ που χρησιμοποιούσαν ήταν ψεύτικο…

Συνήθως η τιμή του κινητού «έπεφτε» στο 1/10 της κανονικής -αρχικής- τιμής, που θα έπρεπε να εισπράξει κανονικά ως αντικαταβολή η ανυποψίαστη εταιρεία κούριερ.

Όντως, μετά από λίγο εμφανιζόταν ο «πελάτης» για να παραλάβει το δέμα από την εταιρεία κούριερ, πληρώνοντας το 1/10 από την κανονική αντικαταβολή, ακριβώς όπως τους είχε «ειδοποιήσει» με το ηλεκτρονικό μήνυμα η «εταιρεία με τα κινητά»…

Φυσικά οι ανυποψίαστοι υπάλληλοι της εταιρείας ταχυμεταφορών, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το μήνυμα ήταν ψεύτικο, αφού το είχαν στείλει οι ίδιοι οι δράστες.

Κάπως έτσι, οι απατεώνες κατάφερναν να παραγγέλνουν πανάκριβα κινητά, πληρώνοντας το 1/10 της τιμής τους ως αντικαταβολή στην εταιρεία κούριερ. Και φυσικά, οι εξαπατημένες εταιρείες κούριερ έπρεπε με τη σειρά τους να πληρώσουν εκείνες το υπόλοιπο ποσό στους πραγματικούς πωλητές των τηλεφώνων…

Η απάτη ήταν καλοστημένη, αφού οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης κατά την παραλαβή του δέματος από το υποκατάστημα.

Η σύλληψη στην Κηφισιά – Τουλάχιστον άλλες 12 απάτες

Για την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, που επιτηρούσε διακριτικά υποκατάστημα ταχυμεταφορών στην Κηφισιά, που επρόκειτο να γίνει ακόμα μία αγοραπωλησία κινητού με τον ίδιο τρόπο. Μόλις εμφανίστηκε ο 56χρονος με πλαστό δελτίο ταυτότητας για να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.

Από την προανακριτική έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 12 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μεθοδολογία. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις