Παρασκευή, 14 Ιουν.
34oC Αθήνα

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για προσέλευση μετά τις 10 το πρωί

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για προσέλευση μετά τις 10 το πρωί

Ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας παγματοποιήθηκε στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι από τον εκρόσωπο της Πυροσβεστικής Ιωάννη Αρτοποιό, μετά από έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται η κακοκαιρία να επιδεινωθεί με ένταση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επανέλαβε την ισχυρή σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασία. Για όπου απαιτείται φυσική παρουσία, η σύσταση είναι η προσέλευση των εργαζομένων να γίνεται μετά τις 10 το πρωί.

Επίσης, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για τις περιοχές όπου:

  • τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση
  • τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν,
  • τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και
  • θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα

Επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε:

  • για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο  Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις