Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ για το θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία: Ακόμα ένα όπλο στράφηκε εναντίον Ρομ

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ για το θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία: Ακόμα ένα όπλο στράφηκε εναντίον Ρομ

Τη θλίψη και την οργή της εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ – ΠΑΣΕ» για το θάνατο του 17χρονου Ρομά στην Βοιωτία μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Στην ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό στην Βοιωτία, η ΕΛΛΑΝ – ΠΑΣΕ αναφέρει πως ακόμα ένα όπλο στράφηκε κατά ενός Ρομ.

Αναρωτάται πότε ως κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, ενώ υπενθυμίζει και τον θάνατο και άλλων Ρομά μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Τέλος η Συνομοσπονδία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 17χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας. Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».

Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια.

Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.

Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους».

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός ανέφερε αρχικά πως ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο και εκπυρσοκρότησε, ωστόσο ο αδερφός του θύματος που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο αναφέρει πως τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις