Ελλάδα

Παρέμβαση Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

- Φορτισμένο ήταν το κλίμα κατά την συνάντηση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους γονείς τους την Μεγάλη Παρασκευή (06.04.2018) στις φυλακές της Αδριανούπολης - Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι περισσότεροι από ένα μήνα με τις ημέρες των γιορτών να είναι για αυτούς δυσβάσταχτες μιας και τις περνούν μακριά από τις δικούς τους ανθρώπους - Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την απελευθέρωση των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη - Συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης προς τον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για 36η ημέρα βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης. Σήμερα (06.04.2018) Μεγάλη Παρασκευή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00, στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας έμειναν με τους γονείς τους για μία ώρα, ενώ η συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα και λόγω των ημερών, μιας και περνούν στην φυλακή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Παρέμβαση Τσίπρα

Ηχηρή είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

Έλληνες στρατιωτικοί

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει: “Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας”.

Είναι ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα,με το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

STRATIOT

Επικοινωνία Κουβέλη με τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών

Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

“Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά”

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εμμονική» ζέστη προ των πυλών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καύσωνα των επόμενων ημερών
«Μέσα σε αυτό το θερμό διάστημα δεν αποκλείονται και επεισόδια καύσωνα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει κατά τόπους σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές» γράφει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ακαδημαϊκό – Συγκινητικός ο επικήδειος από την εγγονή του
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον ακαδημαϊκό, κοινωνιολόγο και διανοούμενο,...
Το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Τσουκαλά στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση, η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά
«Το όνειρο 40 χρόνων δεν είναι πια όνειρο - Είναι έργο και ξεκινά», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τον Νοέμβριο στήνεται το εργοτάξιο, τον Ιανουάριο του 2027 αρχίζουν τα έργα και το β΄ εξάμηνο του 2029 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πράσινο Πάρκο της Μεσογείου
νικος χαρδαλιας