Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ελληνική γαστρονομία: Τέσσερις προορισμοί για το απόλυτο ταξίδι

Ελληνική γαστρονομία: Τέσσερις προορισμοί για το απόλυτο ταξίδι

Η ελληνική γαστρονομία με τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές γεύσεις αποτελούν πάντα ένα κίνητρο για να κάνεις ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ελλάδα.

Οι επιλογές στην χώρα μας είναι πολλές και μπορείς πάντα να βρεις αυτό που ταιριάζει στον δικό σου ουρανίσκο ή να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις γεύσεις που ούτε φανταζόσουν.

Από την ορεινή Ελλάδα, έως τη νησιωτική υπάρχουν μέρη που θα σου προσφέρουν φύση, αξιοθέατα και φυσικά καλό φαγητό. Μπορείς να διαλέξεις ποιος θα είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός σου.

Κρήτη: Δικαιωματικά μπαίνει πρώτη στη λίστα αφού όσες φορές κι αν πας στην Κρήτη πάντα θα δοκιμάσεις κάτι καινούριο από την πλούσια και μεσογειακή κουζίνα της περιοχής.

Από το κλασικό γαμοπίλαφο και το αντικριστικό μέχρι τους χοχλιούς και το απάκι, η Κρήτη από άκρη σε άκρη της έχει γεύσεις μοναδικές και νόστιμες.

Και το πιο βασικό είναι ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα όσα θα προσφερθούν στο πιάτο σου, θα είναι προϊόντα της Κρητικής γης ή της παραγωγής των ντόπιων.

Συνταγές αυθεντικές και μαγειρεμένες με μεράκι που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις επισκεπτόμενος την Κρήτη είναι η σφακιανή πίτα, το σταμναγκάθι τσιγαριαστό, το αντικριστό, τα σκιουφιχτά αλλά και τα καλιτσούνια. Και φυσικά δεν λείπει το ντόπιο κρασί και η ρακή.

Ένα γαστρονομικο ταξίδι δίχως τέλος. Αν βρεθείς στην Κρήτη, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το χωριό Πλάκα που γυρίστηκε η ταινία “Το Νησί”.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις