Κυριακή, 12 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έμπολα: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση ετοιμότητας στο Φλέμινγκ

Έμπολα: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση ετοιμότητας στο Φλέμινγκ

Φωτογραφίες από την άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου περιστατικού μόλυνσης από τον ιό Έμπολα, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για εικονικό περιστατικό ασθενούς, που έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό και ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί και να νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνεται η ομάδα υποδοχής στον χώρο καραντίνας, που αποτελείται από γιατρό νοσηλεύτρια και απολυμαντή, αλλά και η ασφαλής προετοιμασία δείγματος αίματος του «ασθενούς» σε συσκευασία τριών θηκών.

Διακρίνονται, επίσης, οι μέθοδοι προστασίας όσων εμπλέκονται στη νοσηλεία. Από τη διαδικασία απολύμανσης έξω από τον χώρο καραντίνας για τους διασώστες και τα ατομικά μέτρα προστασίας υγειονομικού προσωπικού του ΕΚΑΒ, έως τα ατομικά μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, όπως η διπλή προστασία προσώπου με μάσκα και φίλτρο αναπνοής.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη, στο Αμαλία Φλέμινγκ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, σε αυτόνομο κτίριο, και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εφόσον χρειασθεί, ένα πιθανό περιστατικό μόλυνσης από τον θανατηφόρο ιό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε