Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα

Προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα

Μπορεί το καλοκαίρι, τα νησιά να έχουν την τιμητική τους αλλά το χειμώνα οι αποδράσεις σε παραδοσιακά χωριά μέσα στο πράσινο δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Μπορείς να βρεις, μάλιστα, χωριά ακόμη και σε απόσταση 2 μόλις ωρών από την Αθήνα για να περάσεις το σαββατοκύριακο ή και ένα τριήμερο μακριά από την βαβούρα και την καθημερινότητα. Χρειάζεσαι καλή διάθεση, ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο και καλό προγραμματισμό για να ζήσεις όμορφες στιγμές και να πάρεις καθαρό αέρα χωρίς να κάνεις πολλά χιλιόμετρα.

Αμφίκλεια: Η πιο ήρεμη πλευρά του Παρνασσού με τις ωραίες διαδρομές και παραδοσιακά χωριά, η Αμφίκλεια σε περιμένει ειδικά το χειμώνα για να απολαύσεις τις ομορφιές της. Είναι αυτό που λέμε η καλύτερη εναλλακτική αν δε θες να βρεθείς ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα.

Η Αμφίκλεια απέχει μόλις 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έχει τα πάντα. Θα βρεις καταλύματα για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, μαγαζιά με καλό φαγητό και ωραίες διαδρομές για να περπατήσεις και να χαλαρώσεις.

Αν βρεθείς στην Αμφίκλεια, μην παραλείψεις να κάνεις και μια στάση στο Μουσείο Άρτου! Αφού βρίσκεσαι σε αυτά τα μέρη, μην αφήσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς τους Δελφούς, ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις στον ομφαλό της Γης.

Αρχαία Νεμέα: Μονοήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο. Στην Αρχαία Νεμέα θα φτάσεις σε λιγότερο από δύο ώρες καθώς πρόκειται για ένα χωριό -από τα πιο γνωστά- του νομού Κορινθίας.

Το χωριό αυτό είναι για τους φθινοπωρινούς μήνες αλλά και τους πρώτους μήνες του χειμώνα που ο καιρός ακόμη επιτρέπει να κάνεις άνετα πεζοπορίες ή και ποδηλατάδες. Αν είσαι λάτρης του είδους, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί το ποδήλατό σου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις