Ελλάδα

Εμβόλιο: 51.000 ραντεβού από τους 18 – 24 ετών μέσα σε λίγες ώρες

Για μαζικό κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμών από τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-24 ετών έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε, τις πρώτες ώρες που άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα και γι αυτούς, κλείστηκαν 51.000 ραντεβού. Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 25-29, έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca που πλέον θα γίνεται σε άτομα ένω των 60 ετών, o κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.067.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Από αυτές 271.000 αφορούν την δεύτερη δόση. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έχει υπάρξει παρενέργεια από τη δεύτερη δόση.

«Η σύσταση στην χώρα μας, όπως και στις άλλες χώρες, είναι ότι συνεχίζουμε με την δεύτερη δόση του AstraZeneca. Αν για κάποιον κρίνει ο γιατρός ότι δεν πρέπει να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου αυτού, θα μπορεί από τις 21 Ιουνίου να κάνει μέσω του gov.gr την σχετική αίτηση για να κάνει δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, αίτηση η οποία θα εξεταστεί από την αρμόδια Επιτροπή».

Σχετικά με τις ακυρώσεις των ραντεβού, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως δεν έχει υπάρξει «κύμα» ακυρώσεων, ωστόσο οι αριθμοί που παρέθεσε δείχνουν πως είναι το εμβόλιο με το μεγαλύτερο σχετικό ποσοστό.

Συγκεκριμένα: 0,5% ακυρώσεις ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer, 0,45% ακυρώσεις για το εμβόλιο της Moderna και 1,89% ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τέλος, είπε πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε Moderna και Pfizer. «Οι νέοι που λένε ότι δεν βρίσκουν ραντεβού ίσως αναζητούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό». Από αυτό όπως είπε η Ελλάδα θα παραλάβει τον Ιούνιο άλλες 165.000 δόσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ΣτΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει εναλλακτικό μάθημα για όσους έχουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει από το 2019 ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να οργανώσει εναλλακτικό μάθημα για όσους λαμβάνουν απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
Σχολικά βιβλία
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Κωνσταντοπούλου: «Συκοφάντης που επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί»
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών» αναφέρει η ανακοίνωση
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Απάτη με SMS: Νέα παραλλαγή σαρώνει την αγορά – Πώς να την αναγνωρίζετε πριν χάσετε χρήματα
Μηνύματα που μιμούνται τράπεζες και courier, παραπλανητικά links για επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ - Οδηγίες άμεσης αντίδρασης και ποια βήματα να ακολουθήσετε αν στοχοποιηθείτε
Women using smartphones check email notifications inbox have spam viruses message with warning caution, junk and trash mail, security terms cybersecurity concept
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ηράκλειο - Συνελήφθη ιδιοκτήτης περίπτερου
Στα πλαίσια σχολικής εκδρομής ο ανήλικος μαθητής προμηθεύτηκε από περίπτερο 1 μπουκάλι βότκα, το οποίο κατανάλωσε με αποτέλεσμα να μεθύσει, να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Αλκοολούχα ποτά
Επιχείρηση του ελληνικού FBI στην Αττική αποκάλυψε κύκλωμα ναρκωτικών: 3 συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και MDMA
Κατασχέθηκαν πάνω από 26,5 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 8 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 454 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 24,6 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης και πάνω από 4,5 κιλά MDMA
Τα κατασχεμένα ναρκωτικά