Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού Astrazeneca: Τέλος οι εμβολιασμοί για τους κάτω των 60 ετών

Ανατροπή για το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για σύσταση της Επιτροπής και όχι απαγόρευση, που φέρεται να βασίζεται στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο και έτσι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα -αφού υπάρχει επάρκεια και σε άλλα εμβόλια- να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το Astrazeneca και αν χρειαστεί θα το επαναφέρουν.

Φαίνεται, μάλιστα, πως η εισήγηση της επιτροπής αφορά ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη κλεισμένο ραντεβού με AstraZeneca.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

“Ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες”

Σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμένη ηλικία, η οποία συνήθως κυμαίνεται από τα 50 έως τα 65 έτη, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19, Μάρκο Καβαλέρι, στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Πανίσχυροι άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ – Έντονη κακοκαιρία σε Ήπειρο, δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου
Η θερμοκρασία θα φτάσει στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς (στα βορειοδυτικά τους 12 με 15), στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχώρησαν από τα δικαστήρια Πάτρας οι 3 συλληφθέντες για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου
Πρόκειται για τους τρεις που εξαρχής είχαν ταυτοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν
Ο 30χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Πάτρα