Ελλάδα

ΕΟΦ: Καμπανάκι για φάρμακο που πωλείται για απώλεια βάρους – «Επικίνδυνο για την υγεία»

Πρόκειται για το προϊόν ItchaXS (κάψουλες), που προωθείται και πωλείται για απώλεια βάρους μέσω ίντερνετ

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για ένα φάρμακο το οποίο διακινείται στο ίντερνετ για την απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, ότι διακινείται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το προϊόν ItchaXS (κάψουλες), που προωθείται και πωλείται για απώλεια βάρους σε διάφορους ιστότοπους.

Τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων κατέδειξαν την δραστική φαρμακευτική ουσία FLUOXETINE, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στα αναγραφόμενα συστατικά του συσκευάσματος και μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη χορήγηση σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Επισημαίνεται ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ούτε για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, καθιστώντας το επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους το σκεύασμα ItchaXS, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Κρίνεται σημαντικό να επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος για την παρέα των 4 που θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια όρη - «Ήταν όλοι έμπειροι ορειβάτες»
Πρόκειται για το πιο φονικό ορειβατικό δυστύχημα μετά το 2004 - «Όταν η ώρα πήγε 5 και καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν αυτές ώστε κάποιος να προσεγγίσει την κορυφή, ανησύχησα» λέει φίλος τους ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 23