Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Κοσμοσυρροή και… χωρίς παρατράγουδα! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Κοσμοσυρροή και… χωρίς παρατράγουδα! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Για ακομη μια Κυριακή επικράτησε… το αδιαχώρητο σε αρκετά καταστήματα στο κέντρο της Αθηνας, από πολύ κόσμο που βγήκε για την πρωινή του βόλτα. Τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά σήμερα, με τον καιρό μάλιστα να είναι σύμμαχος!

Αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι επέλεξαν τη σημερινή μέρα, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, για να κάνουν τη βόλτα τους και τα ψώνια τους στην Ερμού. Όλα αυτά φυσικά την ώρα που οι εμποροϋπάλληλοι είχαν προκηρύξει 24ωρη απεργία, η οποία ωστοσο είχε ελάχιστη συμμετοχή και αποδοκιμάστηκε τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους ίδιους τους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι λόγω Χριστουγέννων επέλεξαν να ανοίξουν τα κατάστηματά τους.

Χωρίς… παρατράγουδα

“Δουλεύουμε κανονικά σήμερα. Ο κόσμος έρχεται και ψωνίζει περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο και εμείς πρέπει να ξεκουραστούμε. Έχω κατάστημα στην Ερμού και το έχω ανοίξει από πολύ νωρίς και ο κόσμος είναι αρκετός, γεγονός που μας βοηθάει”, δήλωσε χαρακτηριστικα στο newsit.gr μία καταστηματάρχισσα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που αναμένονταν σήμερα, οι οποίες όμως δεν έγιναν… ποτέ, μας είπε ότι “δυστυχώς ο κόσμος δεν αντιδράει. Περιμέναμε αντιδράσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αλλα δεν έγινε τίποτα σήμερα”.

Αντιστοίχως, νεαρός πολίτης ο οποίος βρέθηκε στην Ερμού, μαζί με την σύντροφό του για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, μας είπε: “Δεν είμαι αρνητικός με τα ανοιχτά μαγαζιά. Είναι μια καλή μέρα για να βγω μαζί με την αγαπημένη μου”.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως λένε οι καταστηματάρχες, οι πωλήσεις είναι αρκετά ψηλές τις τελευταίες μέρες, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για αύξηση του τζίρου τις επόμενες μέρες και όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ αύριο θα ειναι ανοιχτά έως τις 21:00 το βραδυ, λόγω του εορταστικού ωραρίου.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε