Ελλάδα

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αντίστροφη μέτρηση για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, και αυτό που φαίνεται να... απασχολεί τους καταναλωτές αλλά και τους εργαζόμενους είναι το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων.

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ). Πρόκειται για το διάστημα από τις 11 Δεκεμβρίου 2016, μέχρι και την 2 Ιανουαρίου 2017, ενώ τονίζεται ότι τα καταστήματα στο νομό Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσουν και τις Κυριακές, 11 και 18 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 11.00-18.00 και 11.00-20.00, αντίστοιχα.

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως και τις 18:00, ενώ θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2016 και την επομένη ημέρα, Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ανήμερα την Πρωτοχρονιά και και στις 2 Ιανουαρίου 2017. Τις υπόλοιπες ημέρες θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί και θα κλείνουν στις 21.00, ή στις 18.00.

Περί τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο 2016 ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης. Φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πέφτουν Κυριακή. Η πρόταση που εξετάζεται φαίνεται να θέλει τα καταστήματα ανοιχτά στις 11 και στις 18 Δεκεμβρίου, αφού η τελευταία Κυριακή του χρόνου κατά την οποία παραδοσιακά είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα» λέει η κόρη της ηλικιωμένης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα από την νύφη της - «Δεν πιστεύω ότι έχει μετανοήσει»
«Είναι η πιο σκληρή που ζούμε τον τελευταίο μήνα. Να ακούμε την μάνα μας να παρακαλάει για τη ζωή της από έναν άνθρωπο δικό μας»
Σαλαμίνα: «Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα» λέει η κόρη του θύματος – «Δεν πιστεύω ότι η δολοφόνος έχει μετανοήσει»