Ελλάδα

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – ΟΛΜΕ: Αποτροπιαστικά τα γεγονότα – Αιχμές για Νίκη Κεραμέως

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Η Ομοσπονδία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι προκλήθηκαν από «ομάδες ακροδεξιών – φασιστικών κύκλων, που ανάμεσά τους βρίσκονται – δυστυχώς – και μαθητές».

Μέσα στα σχολεία, επισημαίνει η ΟΛΜΕ, «καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο».

Επίσης, προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «στις γειτονιές που «βασιλεύει» η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός». Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Click4more: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέος πετροπόλεμος και χημικά – 11 προσαγωγές – Βίντεο και φωτογραφίες

Τέλος, η ΟΛΜΕ δηλώνει, ότι στηρίζει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικών φορέων στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε δικηγόρους και διαδίκους για τα Τέμπη
Παρομοιάζει τις συμπεριφορές τους με αυτές των μελών της Χρυσής Αυγής, που όπως λέει, επιθυμούν τη διάλυση και την υπονόμευση της δικαιοσύνης και δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ 41
Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του δυστυχήματος όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες από ηλεκτροπληξία στο Άστρος
«Έγινε ένα ατύχημα, ένα φορτηγό αυτοκίνητο με γερανό φόρτωνε παλιά λάστιχα από το βενζινάδικο για ανακύκλωση και δυστυχώς το “παπαγαλάκι” βρήκε στα καλώδια», είπε ένας κάτοικος της περιοχής
Άστρος
7