Ελλάδα

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – ΟΛΜΕ: Αποτροπιαστικά τα γεγονότα – Αιχμές για Νίκη Κεραμέως

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Η Ομοσπονδία των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι προκλήθηκαν από «ομάδες ακροδεξιών – φασιστικών κύκλων, που ανάμεσά τους βρίσκονται – δυστυχώς – και μαθητές».

Μέσα στα σχολεία, επισημαίνει η ΟΛΜΕ, «καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο».

Επίσης, προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «στις γειτονιές που «βασιλεύει» η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός». Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Click4more: ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέος πετροπόλεμος και χημικά – 11 προσαγωγές – Βίντεο και φωτογραφίες

Τέλος, η ΟΛΜΕ δηλώνει, ότι στηρίζει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και μαζικών φορέων στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Ο «Καπετάνιος» σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι, αφήνοντας πίσω μια θρυλική κληρονομιά – Τα πάθη, ο έρωτας, η οικογένεια και ο Παναθηναϊκός
Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Βαρδινογιάννη σε ηλικία 90 ετών σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το ελληνικό επιχειρείν, τη ναυτιλία και, πάνω από όλα, για τον ελληνικό αθλητισμό.
Γιώργος Βαρδινογιάννης 7
«Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της - Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης
Περιστέρι
Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο Μαζωνάκη: Στο «μικροσκόπιο» η γυναίκα που έκανε ταυτόχρονα πλασμαφαίρεση, η δεύτερη κλινική και τα alert του μηχανήματος
Τι αναφέρει περιβάλλον της συμβούλου ψυχικής υγείας στην Πατριάρχου Ιωακείμ - Η «θεραπεύτρια κακάο» και το πώς «χάκαραν» το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης με φυσικό ορό
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και το εσωτερικό της κλινικής στο Κολωνάκι